Twitter, îngrijorat de libertatea pe internet din Uganda, în timp ce închide mii de conturi conservatoare

Logo-ul platformei sociale de microblogginig, Twitter
Logo-ul platformei sociale de microblogginig, Twitter (Loic Venance/AFP/Getty Images)

Twitter a decis ca este un moment bun pentru a analiza cum merg lucrurile - alegând, dintre toate ţările şi locurile de pe acest Pământ - Uganda.

Preşedintele ugandez Yoweri Museveni a interzis temporar Facebook şi Twitter în ultimele ore dinaintea alegerilor generale de joi pentru preşedinţie şi parlament.

Museveni a susţinut că platformele de socializare din SUA sunt angajate în cenzura care vizează în mod nedrept campania sa - şi susţin candidatul opoziţiei, Bobi Wine.

Aşa că, după ce în campania electorală americană Twitter a cenzurat scandalurile care îl vizau pe Joe Biden, pentru ca săptămâna aceasta să înceapă o campanie masivă de ştergere a influencerilor din tabara Trump - compania Twitter a declarat următoarele:

"Condamnăm cu putere blocările pe internet"

Evoluţia survine după ce giganţii Amazon, Apple şi Google au convenit să distrugă Parler, o platformă alternativă de social media, după ce utilizatorii cenzuraţi de platformele tradiţionale au început să se refugieze acolo.

Culmea este că Facebook a recunoscut pentru AP că a eliminat într-adevăr mulţi utilizatori care îl promovează Museveni, deoarece a pretins că acesta avea o campanie care "a folosit conturi false şi duplicate pentru a gestiona pagini, a comenta conţinutul altor persoane, a identifica utilizatorii, a repartiza postările în grupuri pentru a le face să apară mai populare decât erau. Având în vedere alegerile iminente din Uganda, ne-am deplasat rapid pentru a investiga şi a elimina această reţea" - conform Zerohedge.

Iar acum după luni de cenzura făţişă, Twitter este îngrijorat de nerespectarea principiilor libertăţii de exprimare şi de #OpenInternet - aşa cum a afirmat în mesajul său oficial - în ţări străine îndepărtate, cum ar fi Uganda, în timp ce închide simultan mii de conturi conservatoare.