Twitter suspendă contul lui Robert Malone, cel care a inventat tehnologia ARN mesager. Medicul era împotriva obligativităţii vaccinării

Dr. Robert Malone, 29 iunie 2021
Dr. Robert Malone, 29 iunie 2021 (Zhen Wang/The Epoch Times)

Dr. Robert Malone, unul dintre medicii care au contribuit major la dezvoltarea tehnologiei ARN mesager şi un critic deschis al obligativităţii vaccinării anti-COVID-19, a fost suspendat pe platforma Twitter.

Scriind pe pagina sa Substack, Malone - care a adunat peste 500.000 de urmăritori - a confirmat că i s-a „suspendat contul definitiv pe Twitter” şi a afirmat: „Ştiam cu toţii că se va întâmpla acest lucru în cele din urmă”.

„Peste jumătate de milion de urmăritori au dispărut într-o clipită. Asta înseamnă că trebuie să fi scris ceva important, ca să spun aşa”, a scris el pe 29 decembrie. „Înseamnă, de asemenea, că am pierdut o componentă critică în lupta noastră pentru a opri impunerea acestor vaccinuri la copii şi de a opri corupţia în guvernele noastre, precum şi în complexul medical-industrial şi în industria farmaceutică”.

Potrivit postării lui Malone, cercetătorul şi-a îndrumat utilizatorii să citească pagina sa Substack pentru mesajele viitoare. Între timp, el va fi invitat la Joe Rogan Show pe 30 decembrie.

„Substack este absolut cel mai bun mod de a-mi consulta părerile. Apreciez sprijinul tuturor, prin înscrierea la newsletter-ul meu. Pentru mine acest lucru contează cu adevărat”, a menţionat el în postare.

Atunci când încearcă să acceseze pagina lui Malone, utilizatorii platformei Twitter dau peste mesajul „Cont suspendat. Twitter suspendă conturile care încalcă regulile Twitter.”

Platforma de social media cu sediul în San Francisco nu a emis încă un comentariu public cu privire la motivul pentru care i-a suspendat contul lui Malone, sau ce postare a încălcat regulile companiei. Twitter nu a răspuns la o solicitare a Epoch Times de comentarii până la ora publicării acestui articol.

Malone a declarat pentru Epoch Times, miercuri seară, că Twitter nu i-a transmis nicio notificare înainte de a pronunţa suspendarea.

„În ultimul an, am primit câteva notificări de la Twitter despre faptul că au existat unele plângeri cu privire la o postare, dar că nu a fost luată nicio măsură”, a specificat el. „Acum nu am primit niciun avertisment înainte de interdicţie.”

Malone a transmis pentru Epoch Times o captură de ecran cu un text de pe Twitter care menţiona: „În mod specific, pentru: încălcarea politicii noastre privind răspândirea informaţiilor înşelătoare şi potenţial dăunătoare legate de COVID-19. Nu puteţi folosi serviciile Twitter pentru a transmite informaţii false sau înşelătoare despre COVID-19, care ar putea cauza vătămări.”

Într-un interviu acordat Epoch Times la începutul acestui an, Malone a spus că imunitatea după o infecţie anterioară cu COVID-19 este superioară celei conferite de vaccinurile COVID-19.

Oamenii „se confruntă cu o situaţie în care li s-a spus că imunitatea naturală nu este la fel de bună, că nu se pot baza pe asta; că, dacă aţi fost infectat anterior ar trebui să primiţi în continuare ambele doze de vaccin; că această vaccinare ar oferi o protecţie durabilă cuprinzătoare, care v-ar proteja şi i-ar proteja pe bătrâni de răspândirea bolii”, a declarat el în timpul interviului, care a fost publicat în septembrie.

Twitter a stârnit furia susţinătorilor libertăţii de exprimare şi a republicanilor după ce a interzis persoane publice cunoscute, inclusiv pe fostul preşedinte Donald Trump.

Un critic proeminent al impunerilor legate de COVID-19, fostul reporter al New York Times Alex Berenson a intentat un proces împotriva Twitter la începutul acestei luni pentru interzicerea contului său cu câteva luni în urmă.

Berenson, care deţine şi el o pagină Substack, a pretins că suspendarea permanentă a contului său de Twitter a încălcat Primul Amendament la Constituţia SUA, precum şi legile din California.

„Twitter este indiscutabil un serviciu de mesagerie. O lege din California reglementează serviciile de mesagerie ca 'transportatori comuni'. Aceasta înseamnă că trebuie să accepte toate mesajele pe care le primesc. Prin urmare, Twitter trebuie să accepte toate postările pe care le primeşte. Nu are drepturi în baza Primului Amendament să le refuze pe motiv că nu este de acord cu ele”, a scris Berenson pe pagina sa pe 21 decembrie.