Ucigaşul liderului interlop Emi Pian a fost condamnat la 13 ani de închisoare. Ce sentinţe s-au mai dat în acelaşi dosar

(photos.com)

Richard Emanuel Gheorghe, membru al clanului Rinu, a fost condamnat marţi de Tribunalul Bucureşti la 13 ani închisoare pentru uciderea în august 2020 a liderului clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, în timpul unei partide de barbut. Decizia nu este definitivă.

În acelaşi dosar, fraţii lui Emi Pian, Vasile (zis Graţian Pian) şi Laurenţiu Duduianu, au fost condamnaţi la 6 ani şi 10 luni, respectiv 6 ani şi 8 luni închisoare pentru tentativă de omor, ei fiind acuzaţi că au încercat să-şi răzbune fratele şi să-l ucidă pe Richard, relatează Agerpres.

În plus, în acelaşi dosar, Ionuţ Gheorghe Drăghici (un văr de-al lui Emi Pian) a primit o condamnare de 3 ani şi 3 luni pentru tentativă de omor.

Totodată, continuă sursa citată, fraţii şi vărul lui Emi Pian trebuie să-i plătească lui Richard daune morale de 150.000 lei, în timp ce acesta trebuie să plătească familiei interlopului ucis daune morale în valoare de peste 300.000 euro.

Reamintim că, în august 2020, liderului clanului Duduianu, Florin Mototolea, unul dintre cei mai temuţi lideri ai lumii interlope din România, a fost ucis de Richard Emanuel Gheorghe, care l-a înjunghiat în timpul unei lupte corp la corp izbucnită la o partidă de barbut.

Deşi a fost dus de urgenţă la spital, Emi Pian, care era în vârstă de 39 de ani la momentul incidentului, a pierdut prea mult sânge şi nu a putut fi salvat.

Potrivit unor surse judiciare, în timpul incidentului, Emi Pian i-ar fi strigat fratelui său, Graţian, să îl omoare pe rivalul său. Prin urmare, Graţian a sărit cu un topor asupra lui Richard, însă doar l-a rănit pe acesta.