Ucişi pentru că încearcă să fie buni. DEZVĂLUIRI despre crimele brutale ale regimului comunist chinez

Protest Falun Gong la Ambasada Chinei
Protest Falun Gong la Ambasada Chinei (Epoch Times România)

Luni, în prima zi după Paşte, în faţa Ambasadei Chinei a avut loc un protest paşnic al practicanţilor Falun Gong din România. Îmbrăcaţi în galben şi albastru - cele două culori asociate practicii lor - aceştia au ales ca, în loc să-şi petreacă această zi lângă familii, să iasă în stradă pentru a atrage atenţia că, în China, colegii lor sunt aruncaţi în închisori, torturaţi şi mulţi dintre ei chiar ucişi cu sânge rece.

Iar cei ucişi sunt oameni nu doar paşnici şi eminamente apolitici, au explicat protestatarii, ci şi oameni foarte buni şi utili societăţii, căci Falun Gong - practică tradiţională de origine chineză - pune accentul pe îmbunătăţirea caracterului şi respectarea a trei principii: Adevăr, Compasiune, Toleranţă.

Mai exact, pe lângă faptul că efectuează o serie de exerciţii line benefice pentru sănătate - denumite "qigong" - şi unul de meditaţie, practicanţii Falun Gong aspiră să devină oameni mai buni, mai toleranţi, oameni care înainte de a face orice încearcă să se gândească prima oară la ceilalţi, să nu îi rănească sau să le facă rău celor din jur. Acest lucru n-a fost însă văzut cu ochi buni de Partidul Comunist Chinez care, speriat de faptul că un număr tot mai mare de oameni este mai atras de principiile practicii decât de doctrina sa ateistă a luptei de clasă, a decis să elimine Falun Gong din viaţa Chinei.

25 aprilie este o zi de importanţă specială pentru practicanţii Falun Gong căci este data la care, acum 23 de ani, 10.000 de colegi de-ai lor din China au ieşit să protesteze paşnic în faţa a ceea ce avea să se dovedească ulterior ca fiind debutul unei campanii masive de exterminare, care s-a transformat în scurt timp într-un adevărat genocid. Mai exact, pe 23 aprilie, cei 10.000 de chinezi paşnici cereau eliberarea unor colegi de-ai lor arestaţi abuziv.

De atunci şi până în ziua de astăzi, în China are loc o persecuţie brutală, practicanţii sunt aruncaţi în lagăre, torturaţi, spălaţi pe creieri, ucişi. Aşa cum aveau să o dovedească investigaţii independente, regimul comunist de la Beijing a recurs inclusiv la uciderea practicanţilor prin recoltarea forţată de organe, ce alimentează o uriaşă industrie a transplanturilor.

"Am venit astăzi aici deoarece comemorăm 23 de ani de când a avut loc un apel paşnic în faţa sediului central al Partidului Comunist Chinez de la Zhongnanhai (Beijing), în care 10.000 de practicanţi Falun Gong cereau să aibă dreptul să îşi practice exerciţiile şi credinţa în mod liber. Deja începuseră să fie anumite presiuni asupra lor, să nu mai fie lăsaţi să practice în linişte, fuseseră anumite arestări. Şi acei 10.000 de practicanţi au avut curajul să iasă în faţa regimului şi să-şi ceară această libertate: uite, noi suntem oameni buni. A fost un apel complet paşnic, prin care ei doar asta voiau să arate: suntem oameni buni, nu vrem nimic de la voi, vrem doar să avem libertatea să fim şi să ne exprimăm aşa cum suntem", a declarat Diana, o tânără din Bucureşti.

Întrebată ce înseamnă a te exprima aşa cum eşti, în ce constă Falun Gong, Diana a replicat: "Practica constă în a-ţi îmbunătăţi caracterul moral, a deveni mai bun prin a te asimila la trei principii fundamentale universale - Adevăr, Compasiune şi Toleranţă. Înseamnă a deveni mai bun în ceea ce faci - în familia ta, în job-ul tău, în toate aspectele vieţii tale."

De ce Partidul Comunist Chinez (PCC) de la Beijing a considerat acest lucru nepotrivit pentru societatea chineză? De ce au avut loc arestări atunci?

"Din păcate, deşi practica luase amploare în China - 1 din 13 chinezi practicau Falun Gong într-o perioadă scurtă de câţiva ani - Partidul a văzut asta ca pe o ameninţare deşi, dacă stăm să ne gândim logic, el ar fi putut beneficia în urma acestei practici. Pentru că până la urmă cine nu îşi doreşte oameni care muncesc mai bine, care sunt conştiincioşi, care fac o treabă bună şi sunt responsabili. Însă PCC a văzut asta ca pe o ameninţare la adresa popularităţii sale şi, în acelaşi timp, probabil că a considerat că nişte oameni buni şi morali sunt mai greu de manipulat şi mai greu de subjugat. Ideologia comunistă totuşi are la bază violenţa, lupta de clasă, minciuna şi aşa mai departe. Cred că, pur şi simplu, aceste valori nu le-a putut asimila în felul acela şi de aceea s-a considerat ameninţat şi a început această persecuţie."

Ce a urmat, ce s-a întâmplat după protestul acela de la Beijing?

"Practic, regimul nu i-a ascultat pe acei practicanţi şi în continuare i-a văzut ca pe o ameninţare şi, în câteva luni, practica Falun Gong a fost interzisă. Au început arestări în masă, oamenii au fost închişi în lagăre de muncă, abuzaţi, torturaţi şi... vă daţi seama, sunt mii de familii distruse, copii fără părinţi, părinţi fără copii şi aşa mai departe. Şi, din păcate, pentru că în ceva timp de când a început persecuţia închisorile se umpleau, PCC a găsit această soluţie absolut inumană - ca o parte dintre practicanţi să fie omorâţi pentru organele lor. Astfel, era creată o piaţă uriaşă de transplant, iar Partidul câştigă sume uriaşe de bani."

Care este mesajul protestului?

"Mesajul este în primul rând că până la urmă a fi un om bun face parte din umanitatea noastră şi e nevoie să ţinem la aceste valori şi să le protejăm, noi ca umanitate. Nu contează că unii sunt aşa şi alţii sunt aşa, noi ca şi oameni trebuie să fim buni şi să protejăm libertatea de credinţă. Prin acest tip de apeluri dorim ca oamenii să afle despre asta, să se crească conştientizarea şi sperăm ca, la un moment dat, aceste persecuţii să se oprească."

De ce ies românii în stradă pentru ceva ce se petrece în China?

Întrebată de ce, ca româncă, iese în stradă pentru ceva ce se petrece în China, o altă practicantă pe nume Gela a subliniat că iese pentru principiile practicii:

"Eu sunt practicantă Falun Gong, doarece consider că principiile Adevăr, Compasiune şi Toleranţă sunt tot ce poate fi mai bun de urmat în viaţă. Sunt standarde pentru condiţia umană. Dacă nu respectăm aceste standarde, după părerea mea decădem din condiţia de om. Şi practica mi-a adus nişte beneficii extraordinare. Imediat au început să se vadă efectele faptului că practicam. Şi mi se pare că este de datoria mea să spun oamenilor acestei ţări că aceste principii sunt garanţia unei vieţi împăcate, unei vieţi liniştite, unei vieţi în armonie cu întreaga societate. Şi prin înseşi stările pe care le induce acest sentiment de bunătate, omul devine fericit, pentru că ce poate fi mai preţios decât să fii liniştit, să fii în pace şi să nu te tulbure nimic?"

"Nu contează din ce ţară sunt eu. Cred că drepturile omului trebuie respectate oriunde şi dacă vedem asemenea atrocităţi ar trebui, din bunătatea noastră umană, să stam şi să vorbim pentru cei care nu pot fi auziţi. Şi cred că foarte mult contează, chiar dacă locuiesc în Romania.", a declarat Mădălina, o tânără care practică Falun Gong de doi ani şi jumătate".

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne