Ucraina nu va folosi armele trimise de Occident pentru atacuri asupra teritoriului rusesc, susţine Kievul

Oleksii Reznikov
Oleksii Reznikov (KyvPost)

Ucraina nu va folosi armele furnizate de partenerii săi occidentali pentru lovituri pe teritoriul rusesc, a declarat duminică, la o conferinţă de presă, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

"Întotdeauna le subliniem partenerilor noştri occidentali că nu vom folosi arme occidentale [pentru a lansa lovituri] pe teritoriul Federaţiei Ruse", a precizat el, citat de Ukrinform.

De asemenea, ministrul a afirmat că Ucraina are nevoie în primul rând de arme pentru autoapărare.

În acelaşi timp, Reznikov a afirmat că Ministerul ucrainean al Apărării a identificat câteva sute de obiective militare strategice importante, inclusiv depozite şi posturi de comandă inamice, în teritoriile capturate temporar.

Vineri, Departamentul american al Apărării a anunţat oficial deblocarea unui nou pachet de asistenţă de securitate pentru Ucraina în valoare de peste 2 miliarde de dolari.

Acesta include, printre altele, echipamente de apărare aeriană, vehicule blindate de luptă, echipamente antitanc, precum şi muniţie pentru sistemele HIMARS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe