Ucraina şi Suedia vor coopera în domeniul industriei militare

(Joe Raedle / Getty Images)

Ucraina şi Suedia vor demara, pe teritoriul ucrainean, o producţie comună de arme, informează publicaţia Zerkalo Nedeli, citând biroul de presă al concernului 'Ukroboronprom', informează RIA Novosti.

'O delegaţie de experţi suedezi a sosit în Ucraina, pentru a se întâlni cu conducerea 'Ukroboronprom'. Peter Westerlund, Johan Norberg, Tomas Malmlof, reprezentanţii împuterniciţi ai Institutului de cercetări în domeniul apărării al Suediei, au exprimat deschiderea spre o dezvoltare activă a relaţiilor de parteneriat cu specialiştii ucraineni în domeniu şi au convenit deja asupra principalelor aspecte ale acestei cooperări', citează publicaţia ucraineană comunicatul concernului.

Cooperarea militaro-tehnică dintre Ucraina şi Suedia va presupune înfiinţarea unei producţii comune şi achiziţionarea de către partea ucraineană a celor mai noi tehnologii suedeze.

În timpul negocierilor, directorul general adjunct al 'Ukroboronprom' a subliniat faptul că vechea cooperare a concernului cu Rusia a fost suspendată.