UE adoptă sancţiuni contra unor oficiali chinezi. Matei Dobrovie: "Partidul Comunist Chinez trebuie sancţionat mult mai puternic"

Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

Fostul deputat PNL Matei Dobrovie a salutat decizia Uniunii Europene de a conveni asupra adoptării de sancţiuni împotriva unor oficiali chinezi consideraţi responsabili de încălcarea drepturilor omului. În condiţiile în care ambasadorii statelor membre au aprobat impunerea de interdicţii de călătorie şi îngheţarea activelor a patru oficiali chinezi şi a unei entităţi, Dobrovie a salutat decizia dar opinează că nu este suficient.

Redăm postarea fostului deputat:

"În sfârşit UE s-a trezit! Uniunea Europeană va impune sancţiuni unor oficiali chinezi din cauza încălcării drepturilor omului, în special a reprimării minorităţii uigure din Xinjang. Este primul astfel de act de la embargoul impus în 1989 după represiunea sângeroasă din Piaţa Tiananmen. Decizia va fi formalizată de miniştrii de Externe ai statelor membre lunea viitoare.

Pe lista persoanelor cărora li se va impune interdicţia de a călători în UE şi le vor fi îngheţate activele financiare din spaţiul comunitar se regăsesc 4 oficiali şi entităţi acuzate de abuzuri împotriva uigurilor. Este un început timid, dar este totuşi un început.

Partidul Comunist Chinez trebuie sancţionat şi tras la răspundere mult mai puternic nu doar pentru modul inuman în care-i tratează acasă pe tibetani, creştini, uiguri sau practicanţi Falun Gong acasă, ci şi pentru muşamalizarea epidemiei de coronavirus la începutul ei şi infectarea întregii planete cu virusul care costă acum vieţi omeneşti în toată lumea. Sunt fapte de o gravitate extremă, împotriva umanităţii, imprescriptibile!", a scris Dobrovie pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne