UEFA Champions League. Real Madrid şi Manchester City s-au impus în prima manşă a sferturilor de finală

Gruparea madrilenă a învins-o fără emoţii pe formaţia din Premier League, Liverpool, scor final 3-1, iar Manchester City a dispus dramatic de Borussia Dortmund cu 2-1, golul victoriei fiind reuşit în ultimul minut de joc.
Real Madrid - Liverpool 3-1, în prima manşă a sferturilor de finală ale UCL .
Real Madrid - Liverpool 3-1, în prima manşă a sferturilor de finală ale UCL . (Getty Images)

Real Madrid a făcut un prim pas spre semifinalele celei mai îndrăgite competiţii fotbalistice inter-cluburi din Europa - UEFA Champions League, marţi seară, pe stadionul Alfredo Di Stefano din capitala Spaniei.

Formaţia pregătită de francezul Zinedine Zidane a trecut de FC Liverpool cu scorul de 3-1, madrilenii impunându-se prin Vinicius Junior - autor a unei duble (minutele 27 şi 65), respectiv Marco Asensio (36). De la ''cormorani'' s-a evidenţiat egipteanul Mohamed Salah (51).

"Mă simt excelent după această victorie şi sunt mândru de elevii mei. Am jucat la un nivel înalt, dar am avut probleme în startul reprizei secunde.

Ştiam că putem ataca pe flancuri, deşi fundaşii lor laterali sunt foarte valoroşi (n.r.: Alexander-Arnold şi Robertson). Calitatea lui Toni (n.r.: germanul Toni Kroos) a fost evidentă şi s-a văzut în pasele furnizate, iar Vinicius a fost la locul potrivit la toate acţiunile noastre.

În actul secund, Liverpool a avut un şut şi a marcat. A fost dificil să încasăm acel gol, dar acesta e fotbalul", a declarat Zidane, la finalul partidei.

Manşa secundă se va desfăşura pe 14 aprilie, pe Anfield, echipa calificată în penultimul act urmând să joace cu FC Porto sau Chelsea.

Într-un alt meci al serii, Manchester City a obţinut la limită victoria în faţa celor de la Borussia Dortmund, scor final 2-1, pe City of Manchester Stadium.

Partida a fost una foarte strânsă, finalul fiind unul dramatic pentru oaspeţi.

După ce Belgianul Kevin De Bruyne (19) a adus primul modificări pe tabela de marcaj în dreptul echipei pregătite de Pep Guardiola, gruparea germană a reuşit să reducă din diferenţă cu şase minute înainte de final prin Marco Reus (84), pentru ca apoi Phil Foden să puncteze decisiv în minutul 90, reuşita acestuia fiind confirmată în urma arbitrajului video.

De menţionat că meciul l-a avut la centru pe arbitrul român Ovidiu Haţegan, care a fost ţinta unor critici după ce la finalul întâlnirii acesta din urmă a cerut un autograf norvegianului Erling Haaland, atacantul lui Dortmund.

Returul este programat deasemenea în 14 aprilie.