Un balon nord-coreean a fost reperat pentru scurt timp deasupra Coreei de Sud, anunţă Seulul

Liderul nord-coreean Kim Jong-un.
Liderul nord-coreean Kim Jong-un. (Captură Foto)

Armata Coreei de Sud a declarat, luni, că a urmărit un balon nord-coreean deasupra teritoriului său, dar a stabilit că acesta nu reprezintă o ameninţare la adresa securităţii ţării, potrivit Reuters.

Balonul a intrat pentru scurt timp în spaţiul aerian sud-coreean duminică, a declarat Ministerul Apărării, adăugând că, drept răspuns, a luat "măsuri", nespecificate.

Aparatul a părăsit spaţiul aerian sud-coreean câteva ore mai târziu, iar oficialii consideră că era un balon meteorologic şi nu unul destinat activităţilor de spionaj, a relatat agenţia de ştiri Yonhap, citând un oficial anonim.

Raportul vine după ce Statele Unite au doborât un balon de supraveghere chinezesc, tensionând şi mai mult relaţiile cu Beijingul, care a declarat că aeronava era un dirijabil civil care s-ar fi rătăcit accidental în spaţiul aerian american.

Tensiunile au crescut între cele două Corei, Nordul efectuând anul trecut un număr record de teste cu rachete, iar Sudul s-a alăturat aliaţilor SUA în demonstraţii militare de forţă.

Cinci drone nord-coreene au trecut în Sud pe 26 decembrie, inclusiv una care a intrat pentru scurt timp într-o zonă de interdicţie aeriană din jurul biroului prezidenţial al Coreei de Sud, ceea ce a determinat armata sud-coreeană să mobilizeze avioane de luptă şi elicoptere.

Armata a fost criticată pentru că nu a reuşit să doboare dronele, care au zburat deasupra Sudului timp de ore întregi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe