Un barbat, care s-a opus defrisarilor ilegale din Amazon, a fost ucis de furnizori de bustean

Un muncitor forestier verifica un arbore Cuiarana (Buchenavia grandis) taiat intr-o "zona permisa" in 2009, in nordul Braziliei.
Un muncitor forestier verifica un arbore Cuiarana (Buchenavia grandis) taiat intr-o "zona permisa" in 2009, in nordul Braziliei. (Antonio Scorza / AFP / Getty Images)

Furnizori de lemn din Brazilia au ucis o a sasea persoana care s-a opus practicilor lor de exploatare forestiera, a raportat BBC. Obede Loyla Souza, in varsta de 31 de ani, un lucrator din mediul rural din statul Para, a fost impuscat mortal miercuri.

Trupul sau a fost gasit intr-o padure deasa de langa casa sa. Souza a fost amenintat ca va fi ucis dupa ce a intrat in dispute cu companiile forestiere din regiune, pentru practicile abuzive ale acestora.

El a fost una din cele 125 de persoane care au primit amenintari cu moartea de la furnizori ilegali de lemn, potrivit Comisiei pentru pasuni (CPT) a Bisericii Catolice.

"Exista in aceasta regiune un grup cu adevarat periculos de furnizori de lemn," a declarat Hilario Lopes Costa de la CPT pentru Associated Press.

La sfarsitul lunii trecute, guvernul brazilian a declarat ca va stimula eforturile de protejare a activistilor de mediu impotriva acestui tip de acte de violenta. Functionarii au organizat reuniuni de urgenta in ultima saptamana a lunii mai, dupa ce trei activisti au fost ucisi pentru ca au luat atitudine impotriva practicilor abuzive de taiere a bustenilor.

"Vom intensifica monitorizarea si investigarea si vom consolida actiunile care conduc la o dezvoltare durabila in regiune", a declarat ministrul dezvoltarii rurale, Afonso Florence, la o intalnire din capitala, de luna trecuta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe