Un copil chinez abandonat a fost salvat din conducta de canalizare

Un panou postat de Biroul de Planificare Familială din China indică: "Naşteri mai puţine şi sanătoase aduc o întreagă viaţă de fericire."
Un panou postat de Biroul de Planificare Familială din China indică: "Naşteri mai puţine şi sanătoase aduc o întreagă viaţă de fericire." (AFP / Getty Images)

Pompierii din estul Chinei au salvat un băieţel nou-născut aruncat într-o conductă de canalizare chiar sub un vas de toaletă, a raportat televiziunea de stat, într-un caz care a stârnit furia pe reţelele sociale, potrivit unui raport Reuters.

Există rapoarte frecvente în mass-media chineză despre copii abandonaţi, de multe ori la scurt timp după naştere, o problemă atribuită tinerelor mame care nu ştiau că sunt gravide sau că au născut fete, care sunt nedorite într-o societate ce pune o valoare mai mare pe băieţi, precum şi regulilor stricte de planificare familială din China.

În acest ultim caz, copilul a fost găsit sâmbătă după-amiază în conducta de canalizare dintr-o clădire rezidenţială din Jinhua, în provincia bogată Zhejiang, după ce locuitorii au raportat că au auzit un copil plângând, a declarat luni seara televiziunea de stat.

Pompierii au trebuit să scoată conducta şi să o ducă la un spital din apropiere, unde medicii au tăiat cu grijă în jurul ei pentru a salva băieţelul prins în interior, se arată în raport.

Copilul este într-o stare stabilă, iar poliţia îi caută părinţii, a adăugat televiziunea de stat.

Cazul a fost discutat pe larg pe Sina Weibo, o reţea chineză asemănătoare Twitter, imaginile date fiind tulburătoare şi stârnind totoată solicitări ca părinţii să fie aspru pedepsiţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe