Un grup paravan al Partidului Comunist caută să-i reducă la tăcere pe practicanţii Falun Gong din Hong Kong

Practicanţii Falun Gong sunt văzuţi meditând la punctul de informare de la terminalul de feribot din Hong Kong, la 13 februarie 2013. Un suport de banere ridicat ulterior de Asociaţia de Îngrijire a Tineretului din Hong Kong blochează trecătorii să vadă punctul de informare al practicanţilor. Şirul de dale galbene construit la baza banerelor asociaţiei constituie o potecă destinată orbilor.
Practicanţii Falun Gong sunt văzuţi meditând la punctul de informare de la terminalul de feribot din Hong Kong, la 13 februarie 2013. Un suport de banere ridicat ulterior de Asociaţia de Îngrijire a Tineretului din Hong Kong blochează trecătorii să vadă punctul de informare al practicanţilor. Şirul de dale galbene construit la baza banerelor asociaţiei constituie o potecă destinată orbilor. (Epoch Times)

Hong Kong este un oraş mândru de moştenirea sa în domeniul drepturilor omului, dar campanii pentru a le refuza aceste drepturi practicanţilor Falun Gong s-au desfăşurat în mod sistematic şi deschis o perioadă de opt luni, în timp ce poliţia oraşului nu intervine. Locuitorii din Hong Kong sunt supăraţi şi alarmaţi deoarece caracterul moral al oraşului lor pare că se schimbă în faţa ochilor lor.

În dimineaţa zilei de 10 iunie 2012 practicanţii Falun Gong au ajuns la staţia de tren Hung Hom din Hong Kong, aşa cum au făcut în fiecare zi din ultimii zece ani. Aceştia au planificat să înfiinţeze cabine de informare prin care să le spună oamenilor despre practica lor spirituală şi modul în care aceasta este persecutată în China. Totuşi, această zi a fost diferită.

În locurile pe care le ocupau de obicei, erau atârnate banere de către indivizi care purtau tricouri identice şi care atacau Falun Gong. Când practicanţii au atârnat propriile lor banere în alte locuri, grupul a fixat banere care să le acopere pe cele ale practicanţilor Falun Gong. Noul grup a început, de asemenea, să inunde locul cu propagandă comunistă prin intermediul unui sistem de sunet.

Când practicanţii s-au apropiat de ofiţeri de poliţie, aşa cum au făcut şi în trecut când existau probleme în acest loc, poliţia a refuzat să se implice.

Acest grup care a apărut prima dată la Hung Hom aparţine Asociaţiei de Îngrijire a Tineretului din Hong Kong şi din data de 10 iunie, aceasta a vizat ferm practicanţii Falun Gong din Hong Kong.

Site-ul foarte simplu al Asociaţiei susţine că este dedicată diferitelor întreprinderi de caritate, cum ar fi ajutorarea săracilor şi a comunităţii.

De fapt, Asociaţia pare a fi o organizaţie paravan a unui organ al partidului comunist. O organizaţie paravan nu are nicio legătură publică cu Partidul Comunist Chinez, dar lucrează pentru a izola şi a ataca inamicii Partidului.

Un reporter pentru Revista Next din Hong Kong a călătorit la biroul pe care Asociaţia îl deţine în Shenzhen, chiar peste graniţa dintre Hong Kong şi China continentală şi a descoperit legături strânse între Asociaţie şi PCC.

Biroul Asociaţiei din Shenzhen se află alături de Biroul 610 local. Biroul 610 - numele său vine de la data la care a fost fondat: 10 iunie 1999 - este o organizaţie de partid creată de către fostul lider al Partidul Comunist Jiang Zemin cu scopul de a eradica Falun Gong.

Reporterul de la revista Next a încercat următoarea uşă, de la Asociaţia de Îngrijire a Tineretului din Hong Kong, dar nu se deschidea. Un membru al personalului de la biroul 610 a ieşit să ajute. "Cele două asociaţii au aceleaşi persoane", a explicat agentul, potrivit raportului Revistei Next. "Două semne pe uşi diferite. Dacă vrei să îi găseşti, vino aici. Acea uşă nu se va deschide".

Asociaţia de Îngrijire a Tineretului este condusă de către Lin Guo-An, un membru sau fost membru al partidului politic pro-comunist Alianţa Democratică pentru Îmbunătăţire şi Progres din Hong Kong (DAB) şi în prezent consilier special în cadrul Conferinţei Politice Consultative a Poporului din oraşului Jinggangshan, în provincia de sud-est a Chinei Jiangxi, potrivit Revistei Next.

Jurnalistul Ching Cheong a declarat pentru Radioteleviziunea din Hong Kong, că dacă Asociaţia de Îngrijire a Tineretului din Hong Kong este un grup paravan, atunci "responsabilii cu securitatea publică de pe continent îşi implementează legile în Hong Kong".

Turiştii şi Tuidang

În 2011 - ultimul an pentru care sunt disponibile cifrele de la Comisia de Turism din Hong Kong - arată că Hong Kong-ul a găzduit 28,1 milioane de turişti din China continentală. Practicanţii Falun Gong au înfiinţat cabine de informare în centre turistice populare în întreg Hong Kong pentru a ajunge la aceşti turişti.

Cabinele au de obicei o masă înconjurată de banere şi pancarte. Practicanţii împart pliante şi fac demonstraţii cu exerciţiile lente ale Falun Gong.

Practicanţii doresc să deschidă ochii turiştilor din continent contaminaţi de propaganda anti-Falun Gong, astfel că le vorbesc despre practică şi despre cruzimea cu care este persecutată aceasta în China. Ei le cer turiştilor să renunţe la orice asociere cu Partidul Comunist - un act numit "tuidang" în limba chineză.

"Partidul Comunist Chinez se teme într-adevăr de tuidang", a declarat Iuliana Chan, practicant Falun Gong şi director pensionat al unei agenţii de turism. Potrivit Centrului Serviciului Global pentru Demisie din PCC, peste 133 de milioane de chinezi au renunţat la apartenenţa lor la Partid.

"Asociaţia de Îngrijire a Tineretului urmăreşte să inducă în eroare turiştii", a declarat Chan. "Vin turiştii şi nu pot ajunge aproape de cabinele noastre şi văd în schimb propaganda comunistă".

Punctul mort

În ziua Anului Nou Chinezesc, 10 februarie, poliţia le-a ordonat atât celor din Asociaţia de Îngrijire a Tineretului cât şi practicanţilor Falun Gong să dea jos toate banerele de la terminalul de feribot - unul dintre cele mai aglomerate locuri din Hong Kong şi o atracţie turistică primară.

În ziua următoare, Wincy Chan, care ajută în mod regulat personalul punctului de informare de la terminalul de feribot, a declarat că o armată de membri ai Asociaţiei acoperă terminalul de feriboturi cu banerele sale, inclusiv în locul folosit în mod obişnuit de ani de zile de către practicanţi. Pe 13 februarie poliţia a desemnat un loc lângă un perete astfel încât practicanţii Falun Gong să îşi amplaseze standul.

Asociaţia a instalat apoi un stand cu banerele sale, formând un zid între practicanţi şi public. Standul Asociaţiei era atât de aproape de o bandă de pe trotuar rezervată pentru orbi, încât pe bandă practic nu se putea trece.

Practicanţii au sunat la poliţie şi un videoclip prezintă ceea ce s-a întâmplat în continuare. Şeful Asociaţiei Lin Guo-An nu a arătat niciun fel de respect faţă de poliţia care i-a solicitat să mute banerele. Acesta s-a contrazis aprins cu ei şi în cele din urmă poliţia s-a retras, lăsând banerele Asociaţiei în acelaşi loc.

Practicanţii Falun Gong au precizat că cei din Asociaţie încearcă zilnic să le acopere complet cabinele lor de informare cu banere.

Mandy Liu, o persoană cu experienţă de la punctele de informare, a precizat că poliţia ar putea rezolva cu uşurinţă orice conflicte între cele două grupuri.

"Dacă poliţia ar atribui un loc pentru Asociaţia de Îngrijire a Tineretului din Hong Kong şi un alt loc pentru practicanţii Falun Gong şi s-ar respecta apoi decizia, nu ar fi nicio problemă", a declarat doamna Liu.