Un incendiu de proporţii a cuprins un centru comercial din Moscova. Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa [Video]

Incendiu la un centru comercial din Moscova
Incendiu la un centru comercial din Moscova (Captură ecran)

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de joi spre vineri într-un centru comercial de la periferia Moscovei, flăcările întinzându-se pe o suprafaţă de circa 7.000 m2, informează Le Figaro.

Potrivit Agenţiei ruse Tass, cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa iar autorităţile suspectează că în spatele incendiului s-ar afla un act "criminal".

"Hipermarketul este aproape complet distrus. [...] Peste 70 de persoane şi 20 de unităţi de utilitare sunt implicate în stingerea incendiului [...]. Eliminarea incendiului este îngreunată de arhitectura clădirii [...]. Cauza principală a incendiului este un scurtcircuit. Potrivit serviciilor de urgenţă, incendiul a fost generat de încălcări ale normelor de siguranţă în timpul lucrărilor de sudură efectuate în vederea extinderii clădirii. Muncitorii au părăsit clădirea, în imposibilitatea de a stinge incendiul", a anunţat TASS.

Sursa citată afirmă că la faţa locului a avut loc şi o explozie, provocată foarte probabil din cauza unor butelii de gaz.

"Pompierii se luptă cu un incendiu de 7.000 de metri pătraţi în regiunea Moscovei. Din cauza prăbuşirii acoperişului, incendiul s-a extins instantaneu pe o suprafaţă mare", a anunţat ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, pe Telegram. Incendiul se află în centrul comercial Mega Khimki din suburbia nordică a oraşului Khimki.

Agenţia Interfax a anunţat la rândul său, citând o sursă neidentificată, că este luată în considerare ipoteza unui "act deliberat, cum ar fi un incendiu premeditat".

Ulterior însă, agenţiile de stat ruse au menţionat o încălcare a standardelor de siguranţă ca fiind o posibilă cauză a incendiului.

Videoclipurile postate pe reţelele de socializare au arătat un incendiu de proporţii, în timp ce oamenii fugeau dintr-o clădire în flăcări spre o parcare.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe