Un israelian judecat în România pentru trafic de droguri a fost asociat în afaceri cu finul lui Dragnea [G4Media]

(Facebook)

Unul dintre inculpaţii dintr-un dosar de trafic internaţional de droguri de mare risc trimis recent spre judecată de DIICOT este un israelian cu ramificaţii surprinzătoare în rândul unor personaje controversate.

Potrivit G4Media.ro, de-a lungul anilor, Simon Shimon Selouk (61 de ani), rezident în România, a fost asociat, în mai multe firme, cu finul fostului lider PSD, Liviu Dragnea, cu un italian care deţine o funcţie înaltă în Masonerie şi cu un om de afaceri care ar fi făcut parte din Securitate şi care ar fi contribuit, după 1990, la achiziţia de către România a unor avioane de luptă. În prezent, Selouk se află în arest preventiv, printre acuzaţi fiind şi doi columbieni.

Conform rechizitoriului trimis în urmă cu câteva zile, la Tribunalul Bihor, anchetatorii s-au sesizat, în vara acestui an, despre posibilul trafic internaţional de droguri de mare risc pe care îl făcea un bărbat din Oradea pe nume Mihai Strelciuc, continuă site-ul citat.

“Plasa” întinsă în scurt timp – interceptări, supravegheri, investigatori sub acoperire şi, în final, percheziţii – a făcut ca, în termen de mai puţin de o lună şi jumătate, atât Strelciuc, cât şi complicii săi – Dorel Emilian Silaghi, columbienii Ladino Daniel Stiven Salazar, Orlando Ospitia Marin şi israelianul Simon Shimon Selouk – să fie arestaţi, conform G4Media.

Totodată, continuă publicaţia citată, DIICOT a stabilit că, în luna mai, patru dintre cei cinci bărbaţi care, ulterior, au fost inculpaţi, s-au întâlnit în Spania pentru a stabili planul de acţiune. Recidivist, stabilit o lungă perioadă în America de Sud şi cu legături în mediile narcotraficanţilor de acolo, Strelciuc le-a propus lui Silaghi şi lui Selouk, cu care avea relaţii personale mai vechi, să organizeze, via Columbia, un transport de cocaină în România, prin disimularea drogurilor în mărfuri aparent legale şi să înfiinţeze un laborator de extracţie a cocainei pe teritoriul României, operat de chimişti columbieni.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne