Un medic avertizează: Epidemia de variola maimuţei evoluează după un tipar suspect de cunoscut

Recunoscută încă din anul 1959, variola maimuţelor este o boală generată de un virus variolic înrudit cu cel variolic uman. La oameni, produce moartea a 1 din 5 pacienţi.
Recunoscută încă din anul 1959, variola maimuţelor este o boală generată de un virus variolic înrudit cu cel variolic uman. La oameni, produce moartea a 1 din 5 pacienţi. (wikipedia)

Au existat numeroase speculaţii conform cărora noul coronavirus ar fi fost o armă biologică dezvoltată într-un laborator al Partidului Comunist Chinez (PCC). Acum, un medic american are o teorie potrivit căreia noua epidemie de variola maimuţei ar putea avea, de asemenea, origini similare.

Dr. Syed Haider a declarat pentru The Epoch Times că evoluţia epidemiei de variola maimuţei pare similară cu modul în care COVID-19 s-a răspândit în întreaga lume.

Potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (Centers for Disease Control and Prevention /CDC), variola maimuţei este o boală rară cauzată de infecţia cu virusul variolei maimuţei, care face parte din aceeaşi familie cu virusul care provoacă variola. Simptomele variolei maimuţei sunt similare cu cele ale variolei, dar sunt mult mai blânde şi rareori fatale.

Variola maimuţei a fost descoperită în 1958, după ce două focare de boală asemănătoare cu variola au infectat colonii de maimuţe care erau ţinute pentru cercetare. Cu toate acestea, sursa bolii rămâne necunoscută. Deşi rozătoarele şi maimuţele africane ar putea găzdui virusul şi pot infecta oamenii, primul caz de variola maimuţei la om a fost înregistrat abia în 1970.

Înainte de epidemia din 2022, au fost raportate cazuri de variolă la om în mai multe ţări din Africa Centrală şi din Africa de Vest. Cu toate acestea, aproape toate cazurile din afara Africii au fost legate de călătorii internaţionale.

La aproximativ un an după izbucnirea epidemiei de COVID-19, dr. Haider a declarat că a aflat despre "Evenimentul 201" - un exerciţiu de simulare a unei pandemii de coronavirus desfăşurat cu câteva luni înainte ca noul coronavirus să înceapă să se răspândească.

"Acesta a dat cu adevărat tonul pentru răspunsul guvernelor din întreaga lume. Ei au urmat recomandările care au fost elaborate în timpul acelui exerciţiu de simulare în ceea ce priveşte închiderile şi măştile şi modul de abordare a dezinformării online. Au abordat toate aceste subiecte", a explicat Haider.

Acesta a menţionat că în martie 2021, înainte de descoperirea actualului focar de variola maimuţei, a avut loc un alt exerciţiu de simulare găzduit de Iniţiativa privind ameninţările nucleare şi de Conferinţa de securitate de la München.

De data aceasta, era pentru "o variantă ciudată de variola maimuţei" care a fost, ipotetic, un rezultat al bioingineriei şi eliberată în lume ca armă, la 15 mai 2022, de către un grup terorist. Această tulpină ipotetică de variola maimuţei a fost, de asemenea, definită ca fiind rezistentă la vaccinurile care sunt deja disponibile pentru variolă, despre care Haider a spus că ar trebui să funcţioneze şi în cazul variolei maimuţei.

"Ceea ce este bizar este că epidemia reală a început la o zi sau două de la data prevăzută în exerciţiul de simulare", a declarat Haider.

O "variantă neobişnuită"

"Este o variantă neobişnuită. Nu am avut niciodată o variantă de variola maimuţei care să se răspândească în primul rând între bărbaţii homosexuali", a declarat Haider.

El a menţionat că există şi alte semne care îl fac să creadă că actuala tulpină de variola maimuţei a fost modificată. Afirmă că virusul care provoacă variola maimuţei suferă mutaţii foarte lente şi că ultimul precursor cunoscut al acestei variante este atât de diferit încât nu ar fi putut să se producă în mod natural, adăugând că, pur şi simplu, nu a existat suficient timp pentru ca evoluţia naturală să creeze varianta care se răspândeşte în prezent.

Deşi nu este o "dovadă" şi nici nu este considerată proverbiala "armă fumegândă", Haider a spus că este foarte suspectă şi că există "îngrijorarea că aceasta este, de asemenea, o armă biologică sau un fel de eveniment de bioterorism în desfăşurare".

Haider a declarat că, în timpul exerciţiului de simulare privind variola maimuţei, cercetătorii implicaţi au recomandat purtarea măştii, lockdown-uri obligatorii şi vaccinarea oamenilor.

"Principală mea preocupare este să fac oamenii să conştientizeze faptul că acest lucru ar putea fi folosit pentru a ne lua libertăţile în acelaşi mod în care a fost folosită pandemia COVID", a spus el.

Haider a precizat însă că acest lucru nu înseamnă că variola maimuţei nu poate face rău unor persoane sau că nu este un virus real.

"Unii oameni ar putea ajunge să fie spitalizaţi şi unii ar putea muri în cele din urmă, mai ales că sistemul de sănătate este copleşit. În momentul de faţă, ceea ce vedem este că 10% dintre persoanele cu variola maimuţei au fost spitalizate doar din cauza durerii provocate de leziuni. Aceasta poate dura săptămâni întregi, iar ei pot avea nevoie de analgezice puternice", a menţionat el.

Reprofilat pentru control

Mesajul important pe care Haider vrea să îl transmită oamenilor este că autorităţile nu ar trebui să insiste să încerce să controleze o epidemie cu măsuri despre care ştiu că nu funcţionează. Mai degrabă decât închiderea pe scară largă a unor societăţi întregi, cel mai bine este să se stabilească un program care să implice "izolarea cazurilor".

"Asta funcţionează. Aşa se opreşte răspândirea variolei maimuţei. Este un virus care se mişcă destul de lent. Nu se răspândeşte la fel de repede precum COVID. Dacă doar izolezi cazurile până când acestea nu mai sunt simptomatice, asta este tot ce trebuie să faci cu adevărat.

În acest moment, nu există o răspândire asimptomatică, sau este extrem de rară. În ceea ce priveşte sănătatea publică, dacă ceva este extrem de rar, nu intră cu adevărat în atenţia sănătăţii publice", a spus Haider.

După cum explică medicul, ceea ce ar trebui să îi preocupe pe oameni este calea obişnuită de transmitere.

"Deşi ar fi posibil să te îmbolnăveşti sărutând pe cineva sau stând la un centimetru distanţă de faţa lui timp de şase ore, nu asta va duce pandemia mai departe. Nu va duce la o răspândire în societate.

Ceea ce va duce la o transmitere pe scară largă este contactul cu leziunile sau contactul cu lichidul din leziuni. Aşadar, trebuie să educăm oamenii să ştie că, dacă bănuiţi că aveţi variola maimuţei, izolaţi-vă şi nu o veţi răspândi la alte persoane. Acesta este modul de a opri o pandemie. Purtarea măştii este o măsură ridicolă pentru variola maimuţei, chiar mai ridicolă decât a fost pentru COVID", a explicat el.

Referitor la epidemia de variola maimuţei, Haider spune că "toate acestea pot fi cu uşurinţă reorientate ca modalitate prin care oamenii să nu mai deţină controlul, în special în perspectiva alegerilor de la jumătatea mandatului pentru a încerca să ne facă să evităm să mergem la vot sau să folosim votul prin corespondenţă în locul celui personal". El a spus că poate fi, de asemenea, catalogat drept "o armă economică".

"COVID a sfârşit prin a fi o armă economică, distrugând economiile din întreaga lume şi sărăcind oamenii. A distrus întreprinderile mijlocii şi mici şi a concentrat bogăţia la vârf. Apoi a trecut dincolo de economie, ajungând la sănătatea oamenilor", a amintit Haider.

Umflarea cifrelor

După cum a explicat Haider, oamenii sfârşesc prin a muri atunci când o economie este distrusă, printr-un fenomen cunoscut sub numele de "morţi din deznădejde".

Potrivit Consiliului American pentru Ştiinţă şi Sănătate, "decesele din deznădejde" sunt definite ca fiind "mortalitatea rezultată din sinucidere, supradoze de droguri şi boli hepatice legate de alcool", care au devenit din ce în ce mai problematice în timpul izolării prelungite din timpul lockdown-urilor generate de COVID-19. Statisticile arată că accesul uşor la arme de foc, alcool şi opioide - fie prescrise, fie deturnate sau obţinute prin mijloace ilicite - creşte probabilitatea acestor decese.

Haider a remarcat, de asemenea, cum - la fel ca în timpul pandemiei COVID-19 - oamenii pot muri, de asemenea, acasă, în urma unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral, pur şi simplu pentru că, de frică să nu contracteze variola maimuţei, nu ies din casă să meargă la spital. De asemenea, Haider a remarcat că majoritatea deceselor atribuite COVID-19 au fost de fapt persoane care au murit "cu COVID, nu de COVID".

Potrivit unui raport al CDC, 95% dintre americanii care au murit din cauza COVID-19 la data de 7 august 2022 aveau comorbidităţi care au jucat un rol în decesul lor, cum ar fi gripa sau pneumonia (44,2 %), hipertensiunea (18,2 %), diabetul (13,6 %), boala Alzheimer şi alte demenţe (10,3 %) şi septicemia (11 %). Decesele cauzate de atacuri de cord şi chiar un deces în urma unui accident de motocicletă au fost codificate ca decese COVID-19.

Rezistaţi fricii

Potrivit lui Haider, numărul de decese evitabile ale pandemiei COVID-19, şi ceea ce ar trebui evitat cu această epidemie de variola maimuţei, este numărul de decese autoprovocate, cauzate de managementul defectuos, de lockdown-uri şi de mandate inutile care obligă oamenii la condiţii depresive de izolare.

Haider a declarat că majoritatea oamenilor nu sunt expuşi riscului de a contracta variola maimuţei, deoarece aceasta se transmite în principal pe cale sexuală între bărbaţii homosexuali.

"Nu vreau să fiu alarmist", a insistat Haider, citând frica pe care a văzut-o la pacienţii mai tineri care nu prezentau practic niciun risc la COVID-19, întrebându-l câte măşti trebuie să poarte sau dacă un combinezon de protecţie biologică le va oferi siguranţă.

"Frica în sine este dăunătoare pentru sistemul imunitar. Frica scade imunitatea, ceea ce va face, de fapt, ca organismul tău să fie mai sensibil la infecţii şi boli", a spus el.

Principalul mesaj pe care Haider vrea să îl transmită oamenilor este: "Să nu vă fie frică de acest lucru".

"Dacă va deveni mai mare şi se va răspândi mai mult, vom dezvolta protocoale, aşa cum am făcut în timpul COVID", a asigurat Haider, menţionând că există deja protocoale de pregătire promiţătoare, pe care le oferă deja pacienţilor săi prin cabinetul său online.

"Nu ar trebui să permitem guvernelor să preia controlul aşa cum au făcut-o dată trecută. Oricine crede că este de glumă şi că nu vom mai suporta din nou aşa ceva, să se mai gândească o dată. Odată ce mass-media mainstream se va pune pe treabă şi va decide să ofere o acoperire 24/7 pentru variola maimuţei, aşa cum a făcut-o cu COVID, oamenii vor fi din nou convinşi, le va fi din nou frică şi vor accepta din nou închideri la nivelul întregii societăţi", a avertizat Haider.

"Trebuie să începem să lucrăm acum pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple, din nou", a conchis Dr. Syed Haider.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură