Un membru al Congresului Naţional al Poporului expune alimente toxice

Demonstraţia lui Zhu Zhangjin a modului în care 10 aşa-numitele "alune sănătoase de culoare neagră" au poluat un pahar de apă a stârnit rumoare în rândul participanţilor la întâlnire.
Demonstraţia lui Zhu Zhangjin a modului în care 10 aşa-numitele "alune sănătoase de culoare neagră" au poluat un pahar de apă a stârnit rumoare în rândul participanţilor la întâlnire. (Weibo.com)

Atunci când Congresul Naţional al Poporului din China (CNP) a găzduit o analiză de grup a provinciei Zhejiang din Beijing, la 6 martie, Zhu Zhangjin, un deputat CNP din acea regiune, a expus mai mult de 300 de eşantioane de produse alimentare alterate, intenţionând să sensibilizeze atenţia naţională în ceea ce priveşte utilizarea galopantă de aditivi periculoşi în produsele alimentare. "Cei care pun aditivi periculoşi în produsele alimentare, cunoscând perfect rezultatul dăunător, comite crime din lăcomie", a declarat Zhu.

Zhu a scos o pungă de alune, a numărat 10 bucăţi şi le-a aruncat într-un pahar. După ce a turnat apă rece înăuntru, apa s-a făcut neagră în câteva secunde. Demonstraţia lui Zhu a şocat participanţii la întâlnire. Mai mulţi deputaţi care au asistat la evenimentul de la CNP au oftat cu voce tare, spunând că au consumat acelaşi tip de arahide, fără să ştie că erau atât de alterate.

Zhu a declarat că arahidele sunt numite "arahide sănătoase de culoare neagră", care sunt foarte populare în restaurantele şi hotelurile din China. Ele sunt apreciate şi se pot vinde cu 25 de dolari pe jumătate de kilogram. Dar producătorii vopsesc, de multe ori, arahidele normale cu agenţi de colorare care conţin substanţe nocive cum ar fi metalele grele.

Zhu a făcut o altă demonstraţie:el a luat mai multe pungi de "agent de rafinare a oului", despre care a precizat că ajunge la 95 de dolari pe jumătate de kilogram.

Atunci când s-a adăugat agent în valoare de 6,4 dolari la o tonă de furaje de pui, toate ouăle făcute de găini aveau gălbenuşuri aurii, iar găinile ouau zi de zi, tot anul. Consumatorii care au crezut că plăteau mai mult pentru ouă de înaltă calitate de la găini ţinute în aer liber au fost înşelaţi.

Zhu a declarat că a adus cu el mai mult de 300 de produse alimentare alterate la Beijing şi intenţionează să trezească atenţia publicului cu privire la utilizarea pe scară largă a aditivilor alimentari otrăvitori. Acesta i-a condamnat pe oamenii fără scrupule care adaugă ingrediente toxice la produsele alimentare. "Comparativ cu aceşti oameni, acei comercianţi lipsiţi de etică, care suprataxau clienţii în trecut, pot fi trataţi practic drept nişte oameni "decenţi".

Xu Jiang, decan al Academiei de Artă a Chinei, a participat la întâlnire. Acesta a declarat pe un ton îngândurat că motivul central pentru care se practică manipularea alimentelor, este degradarea inimii umane. El a punctat că astăzi mulţi oameni nu preţuiesc integritatea, nici nu au principii şi de aceea se angajează în fărădelegi ruşinoase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe