Un milionar ajută un copil care îşi făcea temele noaptea, sub un stâlp de linie electrică [video]

Victor Martin Angulo
Victor Martin Angulo (Municipalidad de Moche/Facebook)

Imaginile care înfăţişau un băiat în vârstă de 12 ani aşezat pe trotuar, în mijlocul nopţii, făcându-şi temele la lumina unui stâlp de linie electrică de pe stradă, au făcut înconjurul lumii. De foarte mulţi ani, familia băiatului, Victor Martin Angulo, nu-şi putea permite să plătească factura de electricitate, astfel încât copilul nu avea de ales decât să-şi facă temele în aceste condiţii precare. Această poveste l-a impresionat pe omul de afaceri arab Yaqoob Yusuf Ahmed Mubarak, în vârstă de 31 de ani.

Acesta a decis să zboare la Moche (Peru), localitatea unde locuieşte copilul, să-l întâlnească în persoană şi apoi să viziteze Cusco şi Macchu Pichu. Când a verificat condiţiile inumane în care trăia familia lui Victor, nu numai că s-a angajat să le construiască o casă nouă şi să o ajute pe mama lui să înceapă o afacere, dar a investit şi în şcoala în care studia acesta, potrivit mai multor mass-media din Peru.

Samariteanul, care provine de asemenea dintr-o familie umilă, speră că acest act altruist îl va ajuta pe copil să aibă un viitor mai bun. El a explicat că singurul lucru pe care l-a cerut copilului în schimbul ajutorului său este acela de a aprecia efortul şi de a-şi respecta foarte mult mama.

Rosa, mama lui Victor, a povestit cum copilul nu-i venea să creadă ce s-a întâmplat. "Continua să se întrebe: cum poate să vină să mă vadă persoane de pe un alt continent?"

Mai multe informaţii aici.

În prima fotografie, omul de afaceri Ahmed Mubarak împreună cu copilul Víctor Martín Angulo; în cea de-a doua fotografie, copilul care citeşte sub lumina unui stâlp pe stradă
În prima fotografie, omul de afaceri Ahmed Mubarak împreună cu copilul Víctor Martín Angulo; în cea de-a doua fotografie, copilul care citeşte sub lumina unui stâlp pe stradă (Municipalidad de Moche/Facebook)

Rosa a fost foarte recunoscătoare că Mubarak a vizitat-o acasă şi i-a oferit ajutorul. La rândul său, omul de afaceri a promis că se va întoarce la Moche pentru a vedea noua locuinţă a copilului şi a lua un prânz cu familia.