Un mort şi un rănit, după atacul unui urs la o stână. Ministrul Mediului anunţă că animalul va fi omorât

Ursul Arthur
Ursul Arthur (agentgreen.ro)

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat sâmbătă, pe Facebook, că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au fost înregistrate noi victime după ce un urs a atacat o stână aflată la graniţa judeţelor Suceava şi Harghita.

"Noi victime ale urşilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a judeţelor Suceava şi Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai aşteptăm ca autorităţile abilitate să finalizeze investigaţiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România", a scris Tanczos Barna.

Oficialul a mai precizat că Jandarmeria, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu Harghita au elaborat documentaţia necesară emiterii acordului de împuşcare a animalului care a cauzat decesul tânărului.

"Ministerul Mediului va continua să facă toţi paşii necesari pentru a soluţiona problema urşilor în România. Am pregătit cadrul legal pentru intervenţia imediată în intravilanul localităţilor şi vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranţa cetăţenilor cât şi protejarea speciei. Transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate şi cred, în continuare, că nimic nu poate fi mai presus de vieţile oamenilor. Trebuie să fim raţionali şi să aplicăm măsuri prin care să reducem la minimum riscul producerii unor asemenea evenimente în viitor", a subliniat Tanczos Barna.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură