Un nou partid naţionalist, PRU, pe cale să vadă lumina zilei (Video)

Bogdan Diaconu a anunţat platforma partidului România Unită 28 august 2014
Bogdan Diaconu a anunţat platforma partidului România Unită 28 august 2014 (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Pentru a viziona materialul video intraţi pe pagina originală a Epoch Times România.

Deputatul Bogdan Diaconu, recent demisionat din PSD ca urmare a apropierii acestui partid de UDMR, formaţiune extremistă în opinia acestuia, a anunţat că este la doar 7.000 de semnături distanţă de a înfiinţa un nou partid, Partidul România Unită. De joi, de când şi-a anunţat intenţia de a forma un nou partid naţionalist, Diaconu a strâns deja 18.000 de semnături, iar până la pragul de 25.000 susţine că mai este doar un pas.

„Avem 18.000 de semnături, mai avem nevoie de minim 7.000. Şi o veste bună: astăzi am anunţat şi filiala Basarabia a Partidului România Unită, preşedintele acesteia, Gheorghe Viţă, unionist consacrat, venind special de la Chişinău pentru conferinţa de presă! Apărăm Transilvania, reîntregim ţara şi construim o ţară primitoare pentru toţi românii”, a declarat Bogdan Diaconu.

Deputatul a informat că din Comitetului de Iniţiativă al PRU fac parte Vlad Hogea şi Augustin Hagiu. La conferinţă a participat şi Gheorghe Viţă, co-preşedinte al Consiliului Unirii de la Chişinău, care a anunţat înfiinţarea unei filiale PRU Basarabia, organizaţie care va lucra alături de conducerea centrală a PRU în vederea reunificării celor două state româneşti.

„Astăzi am prezentat într-o conferinţă de presă la Parlament doctrina naţional-democrată care stă la baza Partidului România Unită. Acest curent a fost explicat şi întrupat în mod magistral în perioada interbelică de marele om de cultură Nicolae Iorga. Partidul România Unită îşi asumă însă această doctrină într-o variantă modernă, adaptată provocărilor din timpurile noastre”, a afirmat Bogdan Diaconu.

Diaconu consideră că programul politic al Partidului România Unită conţine un principiu de bază - şi anume „datoria de reîntregire a României prin reunificarea celor două state româneşti despărţite artificial prin jocurile nedrepte ale istoriei făcute peste capul românilor”.

„Partidul România Unită susţine reîntregirea teritoriului naţional românesc. Din punct de vedere al integrării europene, calea cea mai simplă pentru cel de-al doilea stat românesc este integrarea prin reunificare, aceasta fiind singura şansă de a asigura siguranţa şi viitorul acestui teritoriu românesc în faţa expansiunii ruseşti care ameninţă tot mai puternic Republica Moldova”, a explicat acesta.