Un nou prinţ domină prima pagină a presei britanice

(Timur Emek / Getty Images)
Epoch Times România
24.07.2013

Fotografiile cu noul prinţ britanic dominau miercuri prima pagină a ziarelor din regat, cu inelul Prinţesei Diana, evident, pe degetul lui Catherine ţinându-şi în braţe fiul, relatează AFP.

Lăsând deoparte solemnitatea cu care au salutat marţi anunţul privind naşterea bebeluşului regal, ziarele londoneze au adoptat miercuri un ton mai vesel pentru a celebra prima apariţie publică a nou-născutului.

Numeroase ziare, inclusiv Daily Mirror, Daily Mail şi Times, au afişat pe prima pagină o fotografie cu bebeluşul părând că adresează un salut mulţimii de ziarişti şi altor persoane strânse în faţa spitalului.

''Primul salut regal al bebeluşului'', scrie Daily Mail, într-o ediţie specială, în timp ce Daily Mirror afişa un titlu similar ''Salutul regal? L-am făcut, mămico''.

The Sun, care şi-a schimbat marţi numele în ... The Son, în onoarea naşterii bebeluşului regal, a optat miercuri pentru o fotografie gros-plan cu bebeluşul ţinut în braţe de Catherine, cu titlul ''Noul prinţ''.

Inelul de logodnă, ornat cu un diamant şi un safir, purtat cândva de mama lui William, Prinţesa Diana, ieşea în evidenţă.

Daily Telegraph l-a celebrat pe ''Noul nostru prinţ'', în timp ce The Guardian afişa pe prima pagină un ''Bună ziua, lume'', cu fotografia noii familii.

Telegraph a estimat că naşterea bebeluşului regal garantează viitorul monarhiei pentru următorii 100 de ani. ''Seara trecută, în timp ce noii părinţi îl prezentau lumii pe bebeluşul lor, am fost martorii nu numai ai unui fericit eveniment personal, ci şi ai reînnoirii contemporane a unei vechi instituţii'', se poate citi în editorial, care conchide: ''Republicanii nu vor aprecia, dar au pierdut bătălia pentru cel puţin un secol''.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor