Un nou scandal zdruncină Casa Regală. "Mesajele semnate de Regele Mihai sunt false. Este izolat în propriul palat"

Nici nu a trecut bine "tsunamiul" declanşat de plecarea cunoscutei prezentatoare TV Marilena Rotaru din Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei, pe fundalul unor acuzaţii de "anexare politică" şi intervenţii ale Serviciilor, că un nou scandal de amploare zdruncină din temelii Casa Regală.
Regele Mihai I
Regele Mihai I (wikipedia.org)

Roxana Iordache, o jurnalistă cunoscută pentru simpatia ei pentru regalitate, susţine că Regele Mihai, fiind extrem de afectat de deteriorarea stării de sănătate a Reginei Ana, este izolat în propriul palat şi nu mai este adevăratul autor al ultimelor mesaje puse în circulaţie în numele său. În replică, avocatul Familiei Regale, Ioan Luca Vlad, ameninţă cu o acţiune în instanţă pentru calomnie.

"Am o rugăminte, nu mai preluaţi mesaje semnate de Regele Mihai, sunt false. Regele e izolat, nici ordinul de retragere a titlului Prinţului Nicolae nu l-a semnat. Să nu ne mai amăgim, asta e realitatea. Aştept să mă dea în judecată cine se crede în drept să mă contrazică", a scris jurnalista pe contul său de Facebook.

La scurt timp după, Roxana Iordache, a subliniat că "n-o să îndrăznească nimeni din parodia de Palat Elisabeta să contrazică afirmaţia că, din păcate, Majestatea Sa Regele Mihai nu mai ştie nimic din ce se întâmplă în ţară, pentru că e distrus din pricina stării de sănătate a Reginei Ana, fără de care e pierdut."

"Iar unele canalii profită de această stare de fapt. Şi repet: păcat de Principesa Margareta!", a adăugat jurnalista.

Roxana Iordache se întreabă cum de au ajuns "de-alde Mihnea Constantinescu şi Luca Vlad în Consiliul Majestăţii Sale şi care e componenţa integrală actuală a Consiliului, cu ce se ocupă ei".

Jurnalista a vorbit şi despre "mizeria de lucrătură contra nepotului regal, Nicolae Mihai, virtual Rege Mihai al II-lea". "Adică voi vă imaginaţi că Regele Mihai îşi executa nepotul fără ca măcar să-l cheme şi să asculte ce are de spus? Nici nu e primit la reşedinţa din Elveţia, acolo nimeni nu mai e primit de multă vreme. Doar cordonul sanitar (autorizat) securistic."

"Toată mizeria contra Prinţului Nicolae a fost atât de perversă încât să canalizeze blamul asupra Regelui. Care n-are nicio altă vină decât că a fost de acord, la un moment dat, să fie mai întâi tată, şi pe urmă rege", a adăugat Roxana Iordache.

Acuzaţiile, întârite de un alt monarhist proeminent

Publicistului Marius Ghilezan, un alt susţinător marcant al monarhiei, a remarcat şi el o schimbare de ton şi de stil în ultimele mesaje ale Regelui Mihai.

"Prietena şi colega mea Roxana Iordache a dezvăluit tristul adevăr. Majestatea Sa Regele Mihai l nu mai poate scrie mesaje către poporul pe care l-a iubit nespus. Noi, cei care i-am ascultat mai bine de jumătate de veac vorbele distinse, cuvintele alese şi pline de idei roditoare, nu-i mai recunoaştem stilul maiestuos. Sigur, am mai spus, maiestuos înseamnă impunere prin ţinută solemnă.

E primul an când nu am mai dat share textului scris de altcineva. Un scriitoraş s-a amuşinat ca textier al Regelui. După metaforele butucănoase, te prinzi lesne de cine e autorul. Regal nu e sinonim cu egal. În vară, când serviciile l-au alungat pe Prinţ (pentru că nu despre o decizie justă se poate vorbi), am pus la îndoială semnătura Regelui.

Trebuie să recunoaştem că cineva se foloseşte de starea sa precară de sănătate. Dacă spunem adevărul e pentru că mai presus de orice iubim adevărul şi numai adevărul, oricare ar fi el. Pentru noi, Regele Mihai rămâne cea mai fidelă oglindă a tragediei noastre naţionale. Să fii alungat de securişti şi să mori înconjurat de otrepele sistemului criminal asta da, curată TRAGEDIE", scrie Marius Ghilezan pe contul său de Facebook.

Roxana Iordache şi Marius Ghilezan, acuzaţi la rândul lor de interese obscure

După cum era de aşteptat, concomitent cu valul de susţinere provocat de declaraţiile celor doi monarhişti, a urmat şi un val de critici. Un exemplu în acest sens este istoricul Dan Falcan, colaborator al revistei Historia, care, într-o declaraţie pentru Adevărul, i-a acuzat pe aceştia de interese obscure.

"Declaraţiile sau mai bine zis comentariile doamnei Iordache nu sunt credibile şi tocmai din această cauză aduc un imens prejudiciu cauzei monarhice din România. Nu sunt credibile pentru simplul fapt că în spatele lor nu se află nicio dovadă, nicio certitudine. E doar o însăilare subţirică de zvonuri, bârfe mergând până la calomnii, care însă fiind asumate de o persoană cunoscută pentru opţiunile sale promonarhiste şi relaţiile trecute cu Familia Regală, aduc un uşor parfum de credibilitate. Aflăm de la doamna Iordache, ca şi de la alt fost mare monarhist, domnul Marius Ghilezan, că Regele e izolat, că mesajele Lui nu mai sunt ale Lui, că e înconjurat de securişti etc etc. (...)

În spatele oricăror declaraţii şi zvonuri sunt evident nişte interese. Pot fi doar personale, doamna Iordache şi domnul Ghilezan nemaifiind probabil prea băgaţi în seamă de Casa Regală în ultimul timp. Poate fi şi o lucrătură mai generală, orchestrată de cercuri interesate (inclusiv servicii secrete), prin care se urmăreşte discreditarea Regelui, Familiei Regale şi a Monarhiei", a declarat Dan Falcan.

Cum a reacţionat Casa Regală

Reacţia Casei Regale vine prin vocea lui Ioan Luca Vlad, avocat al Familiei Regale, care a anunţat, într-o declaraţie acordată ziarului Adevărul, că această chestiune delicată se va tranşa în instanţă.

"Majestatea Sa Regele este foarte indignat de aceste acuzaţii care sunt cu totul false şi sunt extraordinar de grave pentru că pun sub semnul întrebării capacităţile sale şi libertatea sa de acţiune. Şi din acest motiv, pentru că sunt foarte grave şi false, în următoarele zile va începe o procedură judiciară împotriva doamnei Roxana Iordache faţă de afirmaţiile publice pe care le-a făcut şi care afectează imaginea Majestăţii Sale", a declarat avocatul Familiei Regale.

Reacţie la reacţie

Roxana Iordache s-a declarat revoltată de faptul că securiştii care "îşi bat joc" de Casa Regală "merg cu infamia până la a-i atribui Majestăţii Sale intenţia" de a o da în judecată.

"N-au absolut nici o limită în a-l discredita pe Rege. (...) Ceva mai abject n-am pomenit. (...) Deci, dacă impostorii îndrăznesc, am să-l citez. Sigur că am să renunţ în final la citarea Majestăţii Sale, dar dacă primesc citaţie în numele Regelui, cer să fie citat în instanţă. Asta vreţi? (...) Chiar nu vă e ruşine? N-aveţi absolut nici o limită. Daţi-mă în judecată, n-o să faceţi decât să demonstraţi că am dreptate. Încă mai cred că e o glumă proastă", a subliniat jurnalista.

La rândul său, Marius Ghilezan susţine că "este ridicol să crezi că Majestatea Sa Regele Mihai l-a angajat pe un avocăţel să-l reprezinte împotriva Roxanei Iordache, o ziaristă care a avut onoarea să facă parte din Consiliul Regal încă de pe vremea când nimeni nu se gândea că poate apărea regalismul ca o modă."

"Suntem îngrijoraţi că M.S. Regele Mihai l, pe care niciun apropiat nu poate spune că l-a văzut la faţă de un an de zile, este ţinut prizonier în casa de la Aubonne şi folosit pentru alte interese decât cauza revenirii la Monarhie", a mai precizat publicistul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne