Un oficial de top din provincia Jiangsu a fost concediat

Fostul şef al Partidului Comunist Chinez Hu Jintao şi fostul şef al Partidului Jiang Zemin îşi ridică mâinile în timpul sesiunii de închidere al celui de-al XVIII-lea Congres al Partidului din 14 noiembrie 2012, de la Beijing. Hu a vizitat oraşul Yancheng, Jiangsu pentru a rezolva o chestiune privind Falun Gong în luna decembrie, potrivit unei surse.
Fostul şef al Partidului Comunist Chinez Hu Jintao şi fostul şef al Partidului Jiang Zemin îşi ridică mâinile în timpul sesiunii de închidere al celui de-al XVIII-lea Congres al Partidului din 14 noiembrie 2012, de la Beijing. Hu a vizitat oraşul Yancheng, Jiangsu pentru a rezolva o chestiune privind Falun Gong în luna decembrie, potrivit unei surse. (Feng Li / Getty Images)

Secretarul Partidul din oraşul estic Yancheng, Zhao Peng, a fost concediat din functiile pe care le deţinea, potrivit unui raport emis de portavocea statului, agenţia Xinhua, la 1 martie.

La o întâlnire executivă, din 28 februarie, a oficialilor municipali din Yancheng, în Jiangsu, vice-ministrul provincial responsabil cu angajarea de personal a declarat că Zhu Kejiang va prelua poziţia lui Zhao Peng în Comitetul Provincial al Partidului, în Comitetul Permanent şi în postul de secretar.

Este neobişnuit ca un secretar municipal din cadrul Partidul Comunist Chinez (PCC) să fie demis. În mod normal, având greşeli majore, oficialii se pensionează la vârsta de 60 de ani - dar Zhao avea doar 58.

Adesea, în momentul pensionării, cadrelor provinciale le sunt oferite posturi într-unul din organismele oficiale de consiliere sau reprezentare ale regimului. Faptul că Zhao a fost complet eliminat din toate poziţiile este un caz neobişnuit.

În 2009, în timp ce Zhao era secretar, doi fii ai unui oficial de rang înalt din Yancheng au fost grav persecutaţi pentru că practicau disciplina meditativă Falun Gong.

Fraţii au căutat dreptatea în rândurile superioare ale Partidului Comunist şi au ameninţat că vor expune detalii privind corupţia din rândul oficialilor, atrăgând atenţia liderilor de la Beijing. Fostul lider al Partidului, Hu Jintao, a vizitat personal Yancheng în ianuarie 2012 - călătoria a fost făcută, potrivit unei surse din interior, în scopul de a investiga cazul.

Ministrul provincial responsabil cu angajarea de personal Yang Xinli, membru atât al Comitetului Provincial al Partidului Jiangsu cât şi al Comitetului Permanent, a vorbit despre aşteptările sale mari în ceea ce-i priveşte pe oficialii care vin, potrivit unui raport al purtătorului de cuvânt al statului Cotidianul Poporului.

Yang a recunoscut, de asemenea, realizările colegului său care pleacă oficialul Zhao Peng, adăugând că modificările au fost făcute după "o contemplare serioasă a oficialilor de la Comitetul Provincial".

Nota editorului: Când fostul şef al poliţiei din Chongqing, Wang Lijun, a fugit să-şi salveze viaţa la Consulatul SUA în Chengdu pe 6 februarie 2013, a stârnit o furtună politică ce nu s-a diminuat. Lupta din spatele scenei se schimbă în funcţie de atitudinea pe care o iau oficialii privind persecuţia împotriva Falun Gong. Facţiunea cu mâinile pătate de sânge - oficialii promovaţi de fostul şef al PCC Jiang Zemin în scopul de a realiza persecuţia - caută să evite asumarea responsabilităţii pentru crimele lor şi să-şi continue campania. Alţi funcţionari refuză să mai participe la persecuţie. Evenimentele prezintă o alegere clară pentru funcţionarii şi cetăţenii din China, precum şi pentru oamenii din întreaga lume: fie să susţină, fie să se opună persecuţiei împotriva Falun Gong. Istoria va înregistra alegerea făcută de fiecare persoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe