Un porumbel fură macii de pe monumentul memorialului de război. Oare de ce?

Porumbel
Porumbel (screenshot tramite foto canberratimes.com.au)

La începutul lunii octombrie, personalul de la Australian War Memorial din Canberra a observat că macii roşii de pe mormântul soldatului necunoscut dispăreau unul câte unul, dar nimeni nu şi-a imaginat că “hoţul” ar putea fi un porumbel. Pasărea a ales frumoasele flori roşii să-şi construiască cuibul printre grinzileunui culoar al muzeului.

(screenshot tramite foto canberratimes.com.au)

În momentul în care l-au descoperit, porumbelul îşi construise deja un cuib roşu foarte moale şi fermecător, într-o poziţie şi mai sugestivă, adică pe cornişa unui vitraliu care comemorează soldaţii răniţi, nu departe de memorialul de război.

Un cuib unic de acest gen, realizat cu flori roşii şi crenguţe uscate, a devenit un simbol al rezistenţei, dar şi al renaşterii.

(screenshot tramite youtube)

Deşi porumbeii nu sunt printre cele mai îndrăgite păsări, de-a lungul istoriei au fost aliaţi utili în timpul luptelor, fiind antrenaţi să transporte mesaje de pe front. Şi nu surprinde că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, 32 de porumbei au primit Dickin Medal, un premiu militar britanic acordat animalelor pentru acţiunile lor pe timp de război.

Acest cuib reprezintă o modalitate frumoasă şi originală de a sărbători Remembrance Day australian.

Articol de referinţă: Pigeon steals poppies to make its home at the Australian War Memorial

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură