Un punct de control din Odesa a explodat: şapte victime

Ucraina - Rusia - Eurasia.
Ucraina - Rusia - Eurasia. (captură youtube)

Cel puţin şapte persoane au fost rănite, joi noapte, într-un atac cu bombă la unul din punctele de control ale oraşului-port Odesa, conform Kiev post.

”A explodat un dispozitiv. Explozia a avut loc la ora (locală) 4.00 am la un punct de control instalat de către o organizaţie de autoapărare”, conform autorităţilor locale.

Punctele de control din regiunea ucraineană au fost ridicate de către locuitori pentru a-i opri pe separatiştii care vin din Transnistria. Foarte mulţi cetăţeni ruşi cu o constituţie sportivă au sosit în ultimele săptămâni în regiunea separatistă Transnistria, trecând pe la Chişinău.

Punctul de control a fost atacat cu un dispozitiv explozibil dintr-o maşină, conform martorilor oculari.

Regiunea Odesa a fpst frământată în ultimele trei luni de mişcările separatiste pro-Rusia. Autorităţile locale au demarat o serie de căutări deoarece în zonă s-au găsit mai multe pachete cu explozibil în autovehiculele care veneau dinspre Transnistria.

Rusia a staţionat în Transnistria un contingent de ”menţinere a păcii” de cel puţin 2.000 de soldaţi, ce include şi forţe ale serviciilor speciale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe