Un robot scapă dintr-un laborator şi paralizează traficul (video)

Pentru prima dată, un robot fuge în timpul testării. Acesta a fost însă recuperat la scurt timp în stradă, pentru că i s-au descărcat bateriile.

Robotul Promobot
Robotul Promobot

Un incident mai puţin obişnuit s-a petrecut în Rusia, la Perm. În timp ce experţii testau un robot programat să se orienteze în mod autonom, acesta, în momentul în care uşa a rămas deschisă, neîntâlnind niciun obstacol, a ieşit, ajungând în stradă.

Robotul este de culoare albă, are două braţe, un display pe piept şi unul în zona feţei şi poartă numele companiei care l-a construit - Promobot. Capacitatea de a se orienta în spaţiu este o parte fundamentală a acestei noi generaţii de roboţi Promobot, indicaţi cu sigla V3 , pe care societatea intenţionează să-i prezinte publicului în luna septembrie.

Pentru Promobot a fost "natural" să continue să se deplaseze în medii noi, mai ales că nu a întâmpinat nicio piedică. Personalul companiei l-a găsit după 40 de minute de căutări - timp în care a paralizat traficul, înconjurat de privitori şi de poliţie - rămas nemişcat în mijlocul străzii, deoarece bateriile sale erau aproape descărcate.