Un set de reguli pentru viitoarele mirese naziste, descoperit în Arhiva Federală Germană

Un set sinistru de reguli pentru viitoarele soţii ale naziştilor în Cel de-al Treilea Reich a fost descoperit trei sferturi de secol mai târziu, în Arhiva Federală Germană, relatează Daily Mail.

Descoperirea vine în contextul în care în Germania nazistă fuseseră înfiinţate mai multe 'şcoli de mirese' cu scopul de a oferi partenere perfecte acoliţilor lui Adolf Hitler.

Reglementările dictau ca tinerele femei să fie învăţate 'să spele, să gătească, să îngrijească copiii şi să îşi decoreze casa', înainte de a merge la altar cu oamenii care lucrau la lagărele de concentrare şi conduceau teritoriile cucerite cu o mână de fier.

Tinerele erau învăţate şi maniere sociale (cum ar fi capacitatea de a purta conversaţii la cocktail-uri), dar şi cum să-şi crească copiii pentru a-l idolatriza pe Hitler.

Alături de regulamentul menţionat, în Arhiva Federală au fost descoperite certificate împodobite cu 'Arborele Vieţii' germanic, înmânate tinerelor fete, după ce acestea terminau cursul de şase săptămâni pentru a se căsători cu iubiţii lor din SS, forţa de apărare paramilitară a lui Hitler.

Şcolile de mirese au fost rezultatul unei colaborări între Gertrud Scholtz-Klink (cea mai importantă femeie din ierarhia nazistă) şi şeful SS, Heinrich Himmler, obsedat de superioritatea germană asupra tuturor raselor şi de necesitatea de a crea o 'naţiune pură'.

În 1936, Himmler a semnat un decret prin care toate femeile care doreau să se căsătorească cu un membru al SS trebuiau să participe la cursuri speciale de formare, care le învăţau nu doar cum să devină 'soţii bune', ci şi 'cunoştinţe speciale legate de rasă şi de genetică'.