Un student german creează o protecţie revoluţionară pentru telefonul mobil (video)

"Spider-App"
"Spider-App" (Philip Frenzel)

Philip Frenzel, un student german de la Universitatea din Aalen din regiunea Stuttgart, Germania, a fost distins de către Societatea Germană de Electromecanică cu un premiu naţional prestigios pentru realizarea unui prototip inovator de protecţie a telefoanelor mobile. Prototipul constă în faptul că atunci când acesta detectează că telefonul mobil este în cădere, extinde opt „picioare” mici şi flexibile dispuse în colţuri.

Frenzel, în vârstă de 25 ani, a declarat presei locale, că s-a gândit mult timp cum să inoveze protecţiile pentru telefoanele mobile. În ultimii patru ani a creat diferite versiuni şi acum, cu produsul finalizat, a solicitat un brevet guvernului german.

Primele idei i-au venit lui Frenzel gândindu-se la airbagurile maşinilor, apoi a experimentat o spumă protectoare. Şi, în sfârşit a găsit o formulă finală: şi-a numit prototipul „Spider-App”, pentru asemănarea acestuia cu un păianjen, şi a lansat o companie nouă împreună cu un partener cu o diplomă în Economie, pentru a comercializa noua invenţie.

Susţinut de Universitatea din Aalen, Frenzel va demara în luna iulie o campanie de crowdfunding pe Kickstarter pentru a transforma prototipul în realitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință