Ungaria: Alegeri primare ale opoziţiei marcate de probleme tehnice

Viktor Orban
Viktor Orban (THIERRY CHARLIER/AFP/Getty Images)

Alegerile primare de sâmbătă, primele organizate până acum de opoziţia din Ungaria, au fost întrerupte din cauza unei supraîncărcări a sistemului informatic, ceea ce a dus la oprirea votului electronic.

Liderii opoziţiei au dat vina imediat pe premierul Orban şi guvernul său, care, au argumentat ei, „se tem să vadă mase de oameni exprimându-şi opinia”. Ei au promis că procesul de vot va fi reluat luni.

Fidesz a răspuns acuzaţiilor, duminică, spunând că opoziţia ar trebui să „nu dea vina pe alţii pentru propria incompetenţă”, poziţie subliniată şi de principalul cotidian pro-guvernamental Magyar Nemzet, care a evocat „purul amatorism” şi „uriaşele probleme de organizare” ce au caracterizat alegerile primare ale opoziţiei.

Majoritatea organizaţiilor media pro-guvernamentale au ignorat, în general, aceste alegeri, primele de acest fel organizate de opoziţia, care a decis să se unească pentru a prezenta candidaţi unici la legislativele de anul viitor, în speranţa de a detrona Fidesz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe