Ungaria interzice accesul moldovenilor pe teritoriul său. R. Moldova inclusă în lista roşie

Traficul de tranzit şi transportul de mărfuri, precum şi deplasările oficiale fac excepţie de la restricţiile pandemice, anunţă ambasada R. Moldova la Budapesta.
Pe timp de pandemie cu virusul Wuhan
Pe timp de pandemie cu virusul Wuhan (facebook.com/Ala Nemerenco)

Cetăţenii Republicii Moldova nu vor avea drept de intrare în Ungaria începând din 15 iulie din cauza înrăutăţirii situaţiei epidemiologice.

Noile restricţii ungureşti împart ţările în trei categorii: roşu, galben şi verde, iar Moldova este în categoria „roşie” ce semnifică că intrarea este interzisă. România se află pe lista „galbenă”, ceea ce în practică înseamnă că românii trebuie fie să aibă rezultat negativ la test, fie să intre în carantină două săptămâni.

Potrivit ambasadei R. Moldova la Budapesta, traficul de tranzit şi transportul de mărfuri fac excepţie de la aceste reguli, precum şi deplasările oficiale. Misiunea diplomatică a mai precizat că Guvernul ungar va reevalua listele ţărilor în fiecare zi de miercuri, iar în caz de necesitate, conţinutul acestora poate fi modificat.

Până în prezent numărul total al moldovenilor infectaţi cu virusul Wuhan a ajuns la 19.439.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe