UNPR are "tatonări" cu toate partidele, inclusiv cu PNL

Au început pregătirile pentru alegerile parlamentare din toamnă. În prezent, UNPR are "tatonări" cu toate partidele, inclusiv cu PNL, a anunţat urmaşul lui Oprea, Valeriu Steriu.
Valeriu Steriu,vicepreşedinte UNPR
Valeriu Steriu,vicepreşedinte UNPR (Epoch Times România)

Partidul lui Gabriel Oprea - UNPR - preferă să participe la alegerile parlamentare din toamnă în cadrul unei alianţe, iar în acest sens se fac tatonări cu toate partidele, a declarat, la RFI, preşedintele formaţiunii, Valeriu Steriu.

"Suntem din plin în perioada negocierilor cu partenerii de posibile alianţe. Tradiţional, am avut în ultimii ani colaborarea şi parteneri în dreptul PSD-ului, cu care am reuşit de fapt şi în această primăvară câteva alianţe bune, cum ar fi cea de la Bucureşti, în care am avut un succes foarte mare.

Dar în următoarele zile, poate chiar săptămâni, lucrurile acestea se vor configura. Suntem doar la începutul acestor discuţii, sunt tatonări şi evident, în funcţie de toate variantele, inclusiv varianta de a merge singuri în alegeri poate fi o cale", a declarat Valeriu Steriu.

Întrebat către ce variantă înclină, liderul UNPR a răspuns că ar prefera o alianţă pentru că UNPR "întotdeauna participă şi este constructiv în astfel de alianţe - faptul că în Bucureşti, în această primăvară s-a câştigat în şase sectoare şi Primăria municipiului, în mare parte se datorează şi contribuţiei colegilor din UNPR".

"În această perioadă avem discuţii, tatonări cu toate formaţiunile, adică nu sunt foarte multe, e vorba de PSD, PNL, ALDE, chiar cu formaţiunile nou înfiinţate, cum e PSRO. Toate aceste discuţii sunt uzuale (...), este o formă tot mai des întâlnită de a construi alianţe pre-electorale, mai degrabă decât alianţe post-electorale, mult mai complexe şi cu mize mult mai mari.

În acest tip de activitate, de negociere, de construcţie, de foarte multe ori lucrurile se schimbă chiar în cursul aceleişi zile şi apar mereu situaţii noi, tocmai de aceea suntem în clipa de faţă în plină construcţie şi aşezare de discuţii cu posibilii parteneri", a subliniat Valeriu Steriu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne