[UPDATE] Delta suspendă toate zborurile datorită unor probleme la sistemele sale

Cozi lungi de călători s-au format în marile aeroporturi ale lumii după ce gigantul în transporturi aeriene Delta Air Lines şi-a suspendat toate zborurile datorită unei probleme tehnice la sistemele sale.
Avion al companiei aeriene Delta Air Lines.
Avion al companiei aeriene Delta Air Lines. (Wikipedia.org)

UPDATE: Delta a anunţat că a reluat o parte din zborurile sale dar a avertizat călătorii să se aştepte în continuare la amânări şi suspendări de zboruri, conform The Straits Times.

* * *

Delta Air Lines – cea de-a doua companie aeriană din lume – a raportat că a suspendat toate zborurile din cauza unei probleme naţionale la sistemele sale. Utilizatorii de pe reţelele sociale au postat fotografii care arată cozi lungi de pasageri care aşteaptă în aeroporturi la check-in-uri. “Sistemele noastre s-au prăbuşit peste tot. Sperăm că nu pentru mult timp”, a susţinut compania într-un răspuns la un mesaj postat pe Twitter de un pasager.

“Delta sfătuieşte călătorii să verifice situaţia zborurilor lor în această dimineaţă”, a declarat luni compania, care îşi are sediul în Atlanta.

Conform mesajelor postate pe Twitter, pasagerii sunt blocaţi pe aeroporturile Heathrow din Londra, Malaga din Spania, Keflavik din Reykjavik - Islanda, Schiphol din Amsterdam şi aeroportul Ciampino din Roma.

Companiile aeriene americane au avut o serie de probleme tehnice la zborurile lor la sfârşitul anului trecut şi începutul acestui an, inclusiv la American Airlines care a oprit zborurile la 3 dintre cele mai mari hub-uri ale sale în septembrie 2015 şi o problemă la sistemul de rezervări experimentată de Southwest Airlines Co. în octombrie 2015. Southwest a experimentat o problemă la reţeaua sa de calculatoare şi în iulie 2016 care a provocat anularea a peste 1.000 de zboruri, deşi compania a declarat că aparent nu există nicio o legătură cu incidentul din octombrie 2015.

Delta Air Lines este cea de-a doua companie aeriană din lume, fiind depăşită doar de American Airlines. În 2015, compania a ocupat locul al treilea în funcţie de numărul de pasageri care au folosit avioanele sale – adică 140 milioane de călători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe