UPDATE. Dosarul Bica: fostul preşedinte al ANRP, arestat preventiv pentru 30 de zile

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

UPDATE: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi arestarea preventivă pentru 30 de zile a Crinuţei Dumitrean, fosta şefă a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Totodată, Oana Vasilescu, fost vicepreşedinte al ANRP, va fi cercetată sub control judiciar.

***

Fostul preşedinte al ANRP, Crinuţa Dumitrean, a fost reţinută luni seară de procurorii DNA, după audierile desfăşurate pe parcursul zilei, în dosarul despăgubirilor ilegale, în care este reţinută şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, relatează Mediafax.

Potrivit procurorilor DNA, Dumitrean este acuzată de abuz în serviciu, după ce ar fi influenţat, din funcţia de preşedinte, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, pentru a acorda o despăgubire de aproximativ 62 de milioane de euro pentru un teren supraevaluat.

Din informaţii publicate luni de DNA, în urma audierilor, s-a precizat că Alina Bica, membru al Ministerului Justiţiei la acea vreme, şi Crinuţa Dumitrean, preşedintele comisiei, au ”acţionat concertat, iar în situaţia în care una dintre ele nu era de acord cu vreun dosar, era susţinută de cealaltă”.

Fostul preşedinte al ANRP va fi dus marţi de oficialii DNA la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie cu propunerea de arestare preventivă, potrivit Mediafax.

Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a ANRP era formată, în 2012, din Alina Bica, Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan, Oana Vasilescu, Cătălin Teodorescu, Marko Attila şi Sergiu Diacomatu, care sunt de asemenea anchetaţi în acest dosar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne