UPDATE. Jurnaliştii îmbrînciţi de gărzile de corp. Nicuşor Constantinescu află dacă va fi în arest sau în stare de libertate

Curtea de Apel Bucureşti şi Judecătoria sector 1
Curtea de Apel Bucureşti şi Judecătoria sector 1 (Epoch Times România)

Nicuşor Constatinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost citat vineri la Curtea de Apel Bucureşti în vederea analizării cererii de a fi cercetat în stare de libertate.

După ce s-au terminat audierile şi acesta a ieşit de la Curtea de Apel jurnaliştii au fost îmbrânciţi de gărzile de corp ale "baronului" din Constanţa. După aceea, acesta a fost dispus să dea câteva declaraţii presei. În momentul de faţă Nicuşor Constantinescu aşteaptă decizia instanţei.

***

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti decid vineri, printr-o hotărâre definitivă, dacă Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, se întoarce în arest sau va fi cercetat în stare de libertate.

Curtea de Apel din Capitală va analiza astăzi şi contestaţia lui Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP), împotriva arestării pe o perioadă de 30 de zile, măsură luată de judecătorul constănţean Raul Alexandru Nestor, din cadrul Tribunalului Bucureşti.

Totodată, cercetarea penală a lui Nicuşor Constantinescu în dosarul instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa ar putea fi suspendată de Institutul Naţional de Medicină Legală (INML).

Nicuşor Constantinescu şi Adrian George Gâmbuţeanu sunt cercetaţi penal în acelaşi dosar.

Şeful CJC este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi de 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, iar Gâmbuţeanu este acuzat de complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Pe 20 februarie, cei doi au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul constănţean Raul Alexandru Nestor a decis ca în arest să rămână numai directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, invocând, printre alte motive, faptul că acesta suferă de o boală gravă, chiar dacă nu există o expertiză medicală care să ateste acest lucru, ci doar o scrisoare a unui spital din SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne