UPDATE. Rezultatele sondajului. Maia Sandu: În câteva zile se va lua o decizie finală

Rezultatele primului sondaj IRI, i-a plasat pe Maia Sandu şi Andrei Năstase la egalitate, însă cel de-al doilea sondaj arată că Maia Sandu ar acumula cele mai multe voturi în primul tur şi ar avea cele mai multe şanse pentru a-l învinge pe candidatul socialiştilor în turul doi.
Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate
Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (Epoch Times România)

UPDATE: Potrivit datelor sondajului, pentru candidatul socialist Igor Dodon, în primul tur ar vota 32,97%, pentru candidatul PAS, Maia Sandu – 14,34%, iar pentru candidatul PPDA, Andrei Năstase – 12,96%. Conform unimedia.info, participanţii la sondaj au fost întrebaţi cum ar vota în cazul în care Maia Sandu nu ar candida, la care rezultatele au fost:

Igor Dodon – 33,74%

Andrei Năstase – 21,85%

Marian Lupu – 13,00%

Alţi candidaţi – sub 5%

În cazul retragerii lui Andrei Năstase din cursă, cetăţenii ar alege:

Igor Dodon – 33,40%

Maia Sandu – 26,54%

Marian Lupu – 12,20%

Alţi candidaţi – sub 5%.

***

Aşa cum au anunţat încă din luna august, cele trei fracţiuni politice, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” şi Partidul Liberal Democrat, susţin în continuare că vor merge în alegerile prezidenţiale din 30 octombrie cu un singur candidat. Anunţul a fost făcut de Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă, ţinând să mulţumească pentru susţinere colegilor din cele două partide cu care formează o echipă anti-oligarhică.

Liderul PAS a ţinut să menţioneze faptul că, de curând, au venit rezultatele şi celui de-al doilea sondaj comandat de cei doi candidaţi ai dreptei, realizat cu sprijin financiar din partea fundaţiei Konrad Adenauer, al doilea sondaj pe baza căruia urma să se ia o decizie despre candidatul comun al acestor trei partide.

„Datele sondajului arată că eu voi acumula cele mai multe voturi în primul tur şi am cele mai multe şanse pentru a-l învinge pe candidatul socialiştilor în turul doi. Pe baza acestor date, reprezentanţii celor trei partide au discutat sprijinirea candidaturii mele la funcţia de preşedinte. În următoarele câteva zile, partidele vor convoca forurile executive pentru a lua o decizie finală”, a declarat candidatul PAS la prezidenţiale, conform privesc.eu.

Până la urmă, toată lumea a înţeles, aşa cum o confirmă şi sondajele de opinie publică, că doar cu un singur candidat există „cele mai mari şanse ca să acceadă în turul doi şi să-l învingă pe Igor Dodon, candidatul socialiştilor, în turul doi, de asemenea, sprijinit de Plahotniuc”, a reiterat Sandu.

În context, aceasta a ţinut să mulţumească „partenerilor din cele două partide, colegilor de la PLDM, dar mai ales colegilor din PPDA. Îi mulţumesc colegului Andrei Năstase pentru înţelepciunea şi curajul de a merge împreună spre victorie. Este nevoie de foarte multă dragoste de ţară pentru a lua o asemenea decizie. Platforma Demnitate şi Adevăr are un rol important în consolidarea mişcării anti-oligarhice şi în trezirea spiritului cetăţenesc în R. Moldova. Eforturile dvs. vor avea succes, aveţi cuvântul meu”, a punctat Maia Sandu.

Totodată, candidatul PAS a ţinut să se adreseze membrilor şi simpatizanţilor celor trei partide, adică cetăţenilor RM, îndemnându-i să-şi unească eforturile pentru a duce lupta începută până la capăt.

„Voi fi de partea dvs. Vă îndemn acum să ne unim eforturile şi să ducem lupta începută până la capăt. Miza acestor alegeri prezidenţiale este foarte mare, nu avem dreptul să o ratăm. Nu avem dreptul să dezamăgim iarăşi cetăţenii RM, să le furăm speranţa de schimbare. Cred cu tărie că oamenii buni, oneşti trebuie să lucreze împreună, să facă echipă. Împreună vom învinge”, a subliniat Sandu la final.

Amintim că rezultatele primului sondaj IRI (International Republican Institute), aşteptat de cei doi lideri ai dreptei, Maia Sandu şi Andrei Năstase, i-a clasat pe cei doi la egalitate. La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, pentru care aţi vota?”, cei doi candidaţi ai dreptei au obţinut câte 13% fiecare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe