[Update] Zeci de oameni omorâţi în urma unui atac în Nisa

Cel puţin 84 de persoane au fost ucise după ce un camion a intrat într-o mulţime de oameni care sărbătorea Ziua Naţională în oraşul Nisa din sudul Franţei. Preşedintele Francois Hollande a declarat că atacul are o natură teroristă.
Echipe de salvare şi poliţie în Nisa, 14 iulie 2016, în urma atacului care a făcut cel puţin 80 de victime
Echipe de salvare şi poliţie în Nisa, 14 iulie 2016, în urma atacului care a făcut cel puţin 80 de victime (VALERY HACHE/AFP/Getty Images)

UPDATE: Numărul victimelor atacului din Nisa a crescut la 84.

* * *

Preşedintele francez Francois Hollande a declarat vineri că “natura teroristă” a atacului din Nisa nu poate fi negată, după ce un şofer a intrat joi seară cu camionul într-o mulţime de oameni ce sărbătoreau Ziua Naţională a Franţei, ucigând zeci de persoane, inclusiv copii.

“Întreaga Franţă se află sub ameninţarea terorismului islamist. Trebuie să manifestăm o vigilenţă constantă”, a susţinut Hollande într-o declaraţie.

Ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a declarat că cel puţin 80 de persoane au fost ucise şi alte câteva zeci au fost rănite în atac.

Christian Estrosi, preşedintele regiunii Coasta de Azur, a declarat pentru BMFTV că respectivul camion era încărcat cu arme de foc şi grenade. “Existau pistoale în acest vehicul şi arme de calibru mai mare, dar nu pot spune mai multe deoarece aceasta este treaba procurorilor”, a subliniat Estrosi.

Sebastien Humbert, subprefect al regiunii Alpes-Maritimes, a declarat pentru BMFTV: “Camionul a intrat puternic în mulţimea de oameni, ceea ce explică acest număr extrem de ridicat al victimelor”.

“Este cea mai gravă tragedie din istoria oraşului Nisa, cu peste 70 de victime deja raportate”, a susţinut preşedintele regional joi seară.

Preşedintele Hollande a confirmat că forţele de securitate l-au ucis pe şofer. Martorii au susţinut, de asemenea, că au auzit schimburi de focuri. Totuşi, autorităţile încă nu au confirmat faptul că au fost folosite arme de foc în atac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe