Urgia la Academia de Poliţie: în căutarea tezelor dispărute (II)

Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

80 de teze de doctorat susţinute în perioada 2011-2016 nu se regăsesc în format electronic în arhiva Academiei de Poliţie, iar alte trei teze nu există nici letric (în format tipărit), scrie jurnalista Emilia Şercan, într-o analiză publicată în pressone.ro.

Acestor teze dispărute li se adaugă şi lucrările ştiinţifice a doi decani din Academia de Poliţie care conduc cele mai importante două facultăţi ale instituţiei - şi care nu sunt de găsit în format electronic: cel al Facultăţii de Poliţie şi cel al Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative. Ambii şi-au obţinut titlurile înainte de 2011.

Constatările se regăsesc în Raportul Corpului de Control al ministrului de Interne, care timp de două luni a făcut verificări extinse asupra tezelor de doctorat susţinute după anul 2011 - şi pe care l-a obţinut în exclusivitate jurnalista Emilia Şercan.

Rămâne o necunoscută, însă, numărul total de teze care nu se regăsesc în arhiva Academiei de Poliţie din toate cele susţinute vreodată în această universitate.

Verificările de la Academia de Poliţie scot la suprafaţă şi alte informaţii de-a dreptul şocante: la nivelul instituţiei nu există o evidenţă clară a persoanelor cărora li s-a acordat titlul de doctor şi nici a dosarelor de doctorat ale acestora.

Articolul integral aici.