Urs polar supărat, surprins de camerele video [video]

BBC a prezentat în reluare documentarul "The Polar Bear Family and Me", subliniind o întâlnire care l-a speriat pe cameramanul Gordon Buchanan.
Urs polar
Urs polar (captură video Youtube)

Reţelele de televiziune din întreaga lume profită de sărbătorile de Anul Nou pentru a prezenta unele dintre programele şi filmele care au avut cel mai mare succes. Astfel, canalul doi de la BBC a programat, printre alte filme de succes, trei seriale ale documentarului The Polar Bear Family and Me, transmis pentru prima dată în ianuarie 2013.

Dintre scenele proeminente ale documentarului, BBC Two a ales şi a postat pe Youtube momentul dramatic şi interesant în care fotojurnalistul Gordon Buchanan este închis într-o capsulă din metacrilat rezistent şi metal să filmeze urşii polari din arhipelagul Svalbarg (Norvegia).

(BBC / Youtube)

Documentarul are o valoare informativă remarcabilă şi abordează unele dintre problemele care afectează populaţiile de urşi polari în diferite zone ale regiunii arctice, în special cele legate de schimbările climatice şi pierderea surselor naturale de alimente.

The Polar Bear Family and Me a fost regizată de Saritha Wilkinson şi a ţinut cont de sfatul ştiinţific al biologului Jason Roberts. Radiodifuzorul britanic nu a menţionat în această reluare că, în acel moment, autorităţile norvegiene au avertizat echipajul acestui documentar că ar putea fi amendat pentru tulburarea sau modificarea vieţii urşilor polari.

Chiar dacă poate părea surprinzător, fiind vorba de o reluare - cu imagini difuzate în mai multe rânduri, în ultimii cinci ani -, clipul video difuzat de BBC pe YouTube a primit peste 4,3 milioane de vizite între 22 decembrie 2017 şi 03 ianuarie 2018.