Usatîi a revenit în Moldova. Procurorii îl aşteptau în vama Sculeni

Renato Usatîi, ajuns în Moldova
Renato Usatîi, ajuns în Moldova (facebook.com / Ilian Caşu)

Cedarea puterii de către partidul Democrat din Moldova şi evadarea liderului fracţiunii, Vlad Plahotniuc, din ţară, l-a făcut pe preşedintele Partidului Politic „Partidul Nostru” (PN), Renato Usatîi să revină în Republica Moldova. Potrivit membrilor PN, Usatîi ar fi fost aşteptat la vama Sculeni de sute de oameni.

"Întoarcerea mea acasă e evidentă. Ceea ce a fost până acum în Moldova, cred că nu se va mai repeta. Regimul a căzut. Acum este posibilitate de a începe viaţa de la început. Vreau să lupt în continuare, împreună cu voi pentru ţara noastră. Cei care doresc, ne putem întâlni mâine (duminică), la ora 13:00 în vama Sculeni. Vă aştept pe toţi. Nu este exclus că mâine voi fi arestat pentru 30 de zile", a declarat Renato Usatâi în cadrul unui live pe pagina sa de Facebook.

Potrivit UNIMEDIA, Usatîi ar fi fost aşteptat la vamă de către ofiţerii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), la vamă aflându-se şi un autobuz cu mascaţi.

Astfel, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a fost arestat la vama Sculeni, fiind dus la Procuratura PCCOCS. După PCCOCS, Usatîi urmează să meargă acasă, iar luni dimineaţa se va prezenta din nou la Procuratură, cel puţin asta a declarat vicepreşedintele PN, Ilian Caşu.

„Am un mesaj pentru procurori şi pentru poliţişti: Am venit să mă clarific în dosarele penale şi minciunile de care sunt acuzat”, se mai arată în postarea lui Usatîi plasată pe pagina sa oficială de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe