Usatîi publică o pagină din Kroll-2. Finpar Invest, Gemeni SA, Prime, Caravita ar fi beneficiat din furtul miliardului

Potrivit liderului „Partidul Nostru”, în partea a doua a raportului Kroll 2, pe care acesta o deţine, apare numele Plahotniuc în calitate de beneficiar al furtului bancar, iar Şor - administrator.
Renato Usatîi, liderul PPPN
Renato Usatîi, liderul PPPN (facebook.com)

Preşedintele Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, fost primar al oraşului Bălţi, a publicat vineri 12 iulie, încă o pagină din raportul Kroll-2, unde ar fi indicat o listă a companiilor Finpar Invest SRL, Gemeni SA, Prime Management SRL, Caravita SRL.

Din poza postată pe pagina sa de Facebook de către Usatîi, în listă se regăsesc companiile Finpar Invest SRL, Gemeni SA, Prime Management SRL, Caravita SRL şi alte companii, toate beneficiare din jaful secolului.

În context, politicianul a specifiat că aşteaptă întâlnirea cu Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare pentru a fi audiat.

Totodată, Usatîi a specificat că există şi partea a doua a raportului Kroll 2, care are circa 60 de pagini, în care ar scrie clar că Plahotniuc este beneficiarul furtului, iar Şor administrator. Fiul ex-premierului Vlad Filat, de asemenea apare în această parte. De asemenea, liderul Partidului Nostru a mai menţionat că din documentele pe care le deţine se vede că postul de televiziune Prime ar fi fost finanţat din banii furaţi.

Fostul primar de Bălţi a punctat că va face publică partea de raport Kroll 2 pe care o deţine abia după ce va fi chemat în Parlament şi audiat în prezenţa deputaţilor, pentru a nu fi acuzat că obstrucţionează ancheta legislativului. La moment acesta aşteaptă invitaţia şefului comisiei parlamentare de investigare a fraudei bancare, Alexandru Slusari.

Cu o reacţie la cele publicate de Usatîi a venit Casa de Comerţ „Gemeni”, care potrivit UNIMEDIA a fact mai multe precizări:

„Casa de Comerţ “Gemeni” nu a avut credite neperformante sau relaţii viciate în ultimii 10 ani cu Banca de Economii a Moldovei, Banca Socială sau Unibank. De asemenea, în această perioadă nici nu au fost deschise conturi în aceste instituţii bancare sus menţionate.

Totodată, pentru a evita orice dubiu în acest sens, acum două săptămâni, Casa de Comerţ a solicitat Inspectoratului fiscal de Stat să realizeze un control total al companiei, atât pentru perioada curentă, cât şi pentru anii precedenţi, acţiune care este deja în plină desfăşurare începând cu data 08 iulie 2019.

Pornind de la aceasta, pentru a evita orice gen de speculaţii la adresa centrului comercial, care ar putea provoca daune de imagine, precum şi pierderi financiare, administraţia Gemenii SA face un apel către presă să evite menţionarea Casei de Comerţ “Gemenii” în contextul devalizării sistemului bancar.