USR, ţinta unor acuzaţii grave. "Campania de dezinformare a intrat de mână cu Alice în Ţara Minunilor"

O parte din presă a relatat că autorităţile au deschis un dosar penal care vizează finanţarea USR după ce zeci de persoane fără adăpost ar fi sponsorizat partidul. Replica lui Nicuşor Dan nu s-a lăsat mult aşteptată.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Realitatea pe care o construiesc politicienii interesaţi de amnistie şi graţiere şi cutiile lor de rezonanţă din presă e demnă de Alice în Ţara Minunilor, a scris luni, pe pagina sa de Facebook, preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan.

"După ştirile potrivit cărora câinii primesc bani pentru protest, notiţa că USB/USR ar fi fost sponsorizată de persoane fără adăpost nu mai miră pe nimeni. Voi repeta, de fiecare dată când este cazul, adevărul despre donaţiile primite de USR", a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit liderului USR, finanţarea campaniei electorale pentru alegerile locale din Bucureşti a fost verificată de către Autoritatea Electorală Permanentă care a constat legalitatea ei şi a decis decontarea sumelor cheltuite.

"Nu există nicio anchetă care să vizeze finanţarea USB/USR, aşa cum se susţine, în mod fals, în notiţa publicată azi pe siteuri de news şi în emisiunile unor televiziuni. Toate acuzaţiile absurde aduse USR demonstrează un singur lucru, că le este frică", a subliniat Nicuşor Dan.

"Campania de dezinformare a intrat de mână cu Alice în Ţara Minunilor", a reacţionat şi Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.