"Vă pot supraveghea audio, video şi fizic 24 ore din 24" - Consilier în securitatea energetică, despre aplicaţiile intruzive

(Getty Images)

Consilierul în domeniul securităţii cibernetice la My Smart Privacy, Rex M. Lee, a vorbit, într-un interviu acordat pentru The Epoch Times, despre atacurile cibernetice ale Chinei asupra Americii şi modul în care acestea afectează în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor precum şi ce soluţii există pentru a le putea opri.

Lee a explicat faptul că una dintre modalităţile prin care ţările adversare pot pătrunde este prin intermediul aplicaţiilor invazive.

"Trebuie să privim o aplicaţie ca pe un malware legal. Şi acesta este cel mai bun mod în care poţi descrie aplicaţiile în prezent. O aplicaţie - fie că este o aplicaţie de social media dezvoltată de ByteDance, cum ar fi TikTok, sau Facebook, sau Instagram - oricare dintre aceste aplicaţii sunt, practic, malware legal care permit dezvoltatorului să monitorizeze, să urmărească şi să exploateze datele utilizatorului final pentru a obţine câştiguri financiare 24 de ore din 24, 365 de zile pe an", a precizat specialistul în chestiuni de securitate cibernetică.

Rex M. Lee a adăugat că "o singură aplicaţie intruzivă îi permite dezvoltatorului să colecteze peste 5.000 de puncte de date extrem de confidenţiale asociate cu informaţiile personale ale utilizatorului final, informaţii de afaceri, informaţii medicale, informaţii juridice şi informaţii privind ocuparea forţei de muncă, deoarece supravegherea şi extragerea de date efectuate de aceste companii este fără discriminare, ceea ce înseamnă că nu colectează doar informaţii despre consumatori, ci şi fiecare bit de informaţie de la utilizatorul final, inclusiv mesaje text, e-mailuri, ataşamente de e-mail, evenimente din calendar şi aşa mai departe".

În ceea ce priveşte cât de invazive sunt aceste aplicaţii, Lee a declarat că "o aplicaţie se va interconecta cu tot hardware-ul de pe dispozitiv şi cu senzorii de pe dispozitiv, cum ar fi camera şi microfonul, precum şi cu senzorii, cum ar fi accelerometrul".

"Astfel, ei pot face supraveghere audio, video şi fizică 24 de ore din 24, 365 de zile pe an, colectând în acelaşi timp cele 5.000 de puncte de date extrem de confidenţiale despre utilizatorul final. Ceea ce fac ei este să stocheze aceste date şi să le monetizeze. Dar, de asemenea, după cum vedem în ştiri, aceste companii de tehnologie sunt aliniate cu guvernele. Aşa că informaţiile ajung de multe ori în mâinile guvernului", a subliniat acesta.

Interviul complet în limba engleză poate fi vizionat aici.