Vaccinarea cu Sputnik V nu poate începe. Cozer: Rusia a donat RM doar prima doză de 71 de mii, rapelul nu se ştie când

Vaccinarea nu poate începe atâta timp cât nu ai siguranţa că există şi rapelul.
Vaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V (socialistii.md)

„Mare încurcătură astăzi cu Sputnik V-ul adus de Dodon la Chişinău cu un avion în care puteau încăpea suficiente vaccinuri cât să imunizezi cel puţin tot continentul european”, constată jurnalistul Alexandru Cozer, menţionând că „aceşti bezmetici, pentru a se lăuda, a părea mai rotunzi decât sunt, au spus că au adus, ATENŢIE - 142 de mii de doze. Când de fapt au venit doar cu 71 de mii. Propagandă prostească sau Slovacia 2?!”

Acesta scrie pe pagina sa de Facebook că Sputnik are o particularitate ce-l face diferit de toate celelalte vaccinuri anti-COVID, doza 1 şi doza 2 diferă. Dacă la AstraZeneca, Pfizer sau Moderna injectezi aceeaşi substanţă şi la prima doză şi la rapel, atunci la Sputnik V e diferit. Prima doză e introdus adenovirusul AD26, la a doua AD5.

„Deci sâmbătă la Chişinău, dacă a venit Sputnik, păi a fost adus doar AD26. Adică prima doză pentru 71 de mii de oameni. AD5 urmează să vină Dumnezeu ştie când...

Ori socialiştii sunt atât de idioţi şi nu au vrut pur şi simplu să recunoască faptul că la Chişinău au venit 71 de mii de AD26, ori problema e mai seriosă şi am păţit ca Slovacia, care susţine că nu a primit Sputnik V”, a adăugat jurnalistul, notând că atât în Rusia cât şi în toate ţările unde se produce Sputnik V, AD26 şi AD5 sunt produse în paralel, simultan practic. Şi de regulă se şi livrează împreună, ca apoi să nu apară încurcături cu livrările.

„Eu mă întreb de ce să nu trimiţi 35.500 de AD26 şi 35.500 de AD5, pentru a putea începe imediat vaccinarea şi doar 71 de mii de AD26, mai ales în ditamai avionul în care ar încăpea un întreg cartier moscovit oleacă înghesuit? Pentru că vaccinarea nu poate începe atât timp cât nu ai siguranţa că există şi rapelul”, subliniază jurnalistul.

Mai mult, propaganda şi lauda pe loc gol aduc tare multe daune de imagine acestui vaccin. Indiferent cât de eficient ar fi el. Pentru că ruşii dau din nou cu bâta-n baltă, „ajutaţi” de această dată şi de contribuţia puternică a omului lor de aici, Igor Dodon.

În concluzie, Alexandru Cozer a ţinut să informeze că spre deosebire de Slovacia, R. Moldova nu are laboratoare ca să verifice ceea ce a primit. Acest exemplu demonstrând clar „de ce nu trebuie să ne aventurăm în contracte cu ruşii şi să aruncăm bani fără a şti ce primim şi când primim.”

Socialiştii au ţinut să-şi asume meritele transportării serului Sputnik V la Chişinău, precizând că vaccinul ar fi fost adus de liderul PSRM, cu o cursă de avion specială „în urma înţelegerilor dintre Igor Dodon cu Vladimir Putin”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe