Vaccinurile otravitoare se raspandesc in China — parintii victimelor protesteaza in Beijing

(THIERRY ZOCCOLAN / AFP / Getty Images)

Timp de doua zile in luna iunie, un grup de parinti au organizat un protest pasnic in fata Ministerului Sanatatii din Beijing. Copiii lor sunt victime ale vaccinurilor otravitoare.

In lunile de dinaintea protestului, in ciuda cererilor repetate din partea parintilor victimelor, Ministerul Sanatatii a refuzat sa le accepte plangerile. In 6 aprilie, Ministerul Sanatatii a organizat o conferinta de presa in care a respins cazul vaccinul otravitor ce a dus la grava imbolnavire a sute de copii in provincia Shaanxi, in unele cazuri provocand chiar moartea celor infectati.

Apelurile catre Biroul de Scrisori si Apeluri al guvernului central s-au dovedit de asemenea inutile. Un parinte a declarat unui reporter Epoch Times, “Tot ceea ce a facut [biroul] a fost sa trimita scrisorile noastre catre urmatorul birou si apelurile noastre au fost pur si simplu ignorate. Cazuri similare pot fi gasite in intreaga tara, dar nici un tribunal nu accepta procese legate de aceasta situatie.”

Parintii au cerut prima data oficialilor din Ministerul Sanatatii sa puna o semnatura pe raportul de evaluare al vaccinului dar cerinta a fost refuzata. Apoi, parintii au depus o cerere pentru o analiza administrativa, care din nou a fost respinsa de catre minister, care a sustinut ca documentele trimise au fost insufciente. In cele din urma, parintii au stat in fata Ministerului Sanatatii, protestand impotriva lipsei de actiune din partea regimului comunist.

Pe 28 iunie, opt parinti au fost dusi intr-o sectie de politie din apropiere. Unul dintre ei, pe nume Yi Wenlong din provincia Shanxi, a primit o nota de avertizare pentru “tulburarea ordinii publice.”

Sperand sa gaseasca justitie pentru copiii lor, pe 29 iunie parintii s-au dus din nou in fata Ministerului Sanatatii pentru a atrage mai multa atentie publica, dar din nou eforturile lor au fost in zadar.

Dl. Wang din provincia Shandong a declarat ca copilul sau a primit o a treia doza de vaccin pentru Hepatita B in 9 aprilie 2007. Nu i s-a spus de posibilele efecte negative. Trei zile mai tarziu, baiatul sau, care atunci avea 6 luni, a avut spasme si febra mare. Spitalul Popular din orasul Zhangqiu i-a spus ca nu are nimic de a face cu vaccinul si ca nu se poate gasi cauza. Doar dupa unele cercetari pe Internet, Wang a facut legatura intre vaccin si cauza bolii.

Wang a declarat ca centrul de vaccinare si spitalul se afla sub controlul Biroului pentru Sanatate. “Ele sunt precum fii aceluiasi tata. Gemenii cu siguranta se vor proteja intre ei”. Wang a declarat de asemenea ca el stie 3 sau 4 cazuri similare cu al sau.

In provincia Shanxi, au existat 245 de cazuri raportate legate de vaccinul otravitor, dintre ele 14 cazuri ducand la moartea copiilor.

Reporterul Wang Keqin, de la "China Economic Times", a publicat o serie de rapoarte investigative legate de cazurile vaccinului otravitor in provincia Shanxi. Rapoartele sale au dezvaluit ca controlul calitatii depozitarii si administrarii vaccinurilor, care trebuie pastrate intr-un mediu frigorific, a lipsit si ca vaccinurile au fost supuse unor variatii necontrolate de temperatura.

Vaccinurile afectate trebuiau sa fie distruse, dar in schimb au fost administrate publicului. Rapoartele publicate au generat o intensa reactie negativa din partea publicului, si totusi, nu s-au luat masuri de remediere a situatiei, urmarea fiind numai ca redactorul sef al China Economic Times si-a pierdut slujba.

Se estimeaza ca pana la 1 milion de oameni din 27 de provincii s-ar putea sa fi fost injectati cu un vaccin otravitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe