Vadim Brînzan: Integrarea în piaţa unică digitală a UE este o prioritate pentru R. Moldova

Lansarea Programului EU4Digital
Lansarea Programului EU4Digital (mei.gov.md)

În cadrul lansării Programului EU4Digital: susţinerea economiei şi societăţii digitale în ţările Parteneriatului Estic, care a avut loc miercuri, 2 octombrie, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan a declarat că includerea treptată în piaţa unică digitală a UE este una dintre priorităţile integrării europene a Republicii Moldova.

„Suntem implicaţi activ în proiectul de armonizare a pieţei digitale şi în reţelele create în cadrul proiectului - EU4Digital, care reprezintă o platformă de partajare a celor mai bune experienţe şi practici între UE şi ţările partenere.

Formatul de cooperare este un pilon de bază în construirea unui pod puternic între ţările Parteneriatului Estic şi statele membre ale UE, ceea ce va oferi o bază solidă pentru evoluţia economiei digitale”, a adăugat ministrul.

Ambasadorul UE în Moldova, Peter Michalko, a menţionat că facilitatea EU4Digital, va îmbunătăţi nu numai activitatea instituţiilor guvernamentale, ci şi viaţa cetăţenilor moldoveni.

Prin intermediul EU4Digital, UE sprijină ţările Parteneriatului Estic în reducerea tarifelor de roaming, dezvoltarea de bandă largă de mare viteză pentru stimularea economiilor şi extinderea serviciilor electronice, armonizarea cadrelor digitale în întreaga societate, în domenii variind de la logistică la sănătate, construirea securităţii cibernetice şi dezvoltarea abilităţilor digitale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe