Val de frig în Florida. Autorităţile avertizează: ar putea ploua cu ... iguane

Iguane
Iguane (captură video Youtube VICE News)

Cunoscută pentru climatul cald şi umed, Florida se aşteaptă la un Crăciun deosebit de rece, care s-ar putea lăsa chiar cu ... “căderi” de iguane, potrivit meteorologilor.

"Pentru Crăciun sunt aşteptate temperaturi foarte reci, între 0 şi 4°C, cu posibile căderi de iguane. Aveţi grijă şi menţineţi-vă calzi", au avertizat luni, 21 decembrie, serviciile meteorologice din Miami şi Florida de Sud pe Twitter.

Locuitorii din Florida vor trebui să-şi schimbe papucii şi pantalonii scurţi cu îmbrăcăminte mai caldă, în timp ce privesc cerul pentru a preveni căderea şopârlelor îngheţate pe cap.

Fenomenul este destul de bine cunoscut. Când temperatura scade sub 4°C, iguanele cu sânge rece pot îngheţa şi cădea din copaci, explică meteorologii.

Reptilele nu mor după ce îngheaţă, ci încep să se mişte din nou când temperaturile cresc.

Acelaşi fenomen întâlnit în 2018

Pericolul este real, având în vedere populaţia numeroasă a acestei specii invazive în Florida, care devastează flora locală.

Anul trecut, autorităţile locale au cerut cetăţenilor să omoare iguanele pe care le văd cât mai repede.

În 2018, statul din sud-est s-a confruntat deja cu ploi de iguane din cauza unui val de frig, care a surprins populaţia.

Unii rezidenţi au încercat să încălzească şopârlele mari cu pături, ducându-le acasă sau în maşinile lor, lucru pe care autorităţile nu îl recomandă. Odată dezgheţate, aceste reptile pot încerca să se apere şi să devină agresive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură