Valul doi al virusului Wuhan loveşte Italia: Masca obligatorie şi în aer liber, localurile se închid la ora 22.00

.
. (pixabay.com)

În Italia, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVD-19, boala cauzată de virusul Wuhan, au fost impuse noi restricţii asupra libertăţii de mişcare. După decizia de a cere Parlamentului prelungirea stării de urgenţă până la sfârşitul lunii ianuarie, Guvernul italian se pregăteşte să lanseze o nouă ordonanţă referitoare la situaţia de urgenţă declanşată de pandemia virusului Wuhan.

Principalele măsuri ale proiectului sunt:

  • Utilizarea măştii în aer liber va fi monitorizată îndeaproape. Locurile frecventate de mulţimi vor fi intens monitorizate, nu numai de poliţie, ci şi de forţele armate. Astfel, pentru a impune obligaţia de a purta mască, armata va ieşi şi ea pe teren.
  • Purtarea măştilor va fi obligatorie şi în aer liber. Măsura este încă în discuţie. Unele regiuni din Italia au făcut deja acest lucru, astfel, prin noua ordonanţă obligaţia de a purta o mască chiar şi în aer liber ar putea deveni naţională.
  • Localurile se vor închide până la orele 22.00 sau 23.00, pentru a reduce răspândirea virusului.
  • Restricţii şi în cazul petrecerilor şi ceremoniilor private, unde numărul participanţilor va fi limitat. Pentru nunţi se preconizează o limitare de 200 de persoane.
  • Intrările în magazine vor fi limitate în continuare în funcţie de spaţiu.
  • Prezenţa maximă pe stadioane rămâne de 1.000 de persoane.

Proiectul legislativ prevede ca limitările libertăţii de mişcare vor dura o perioadă de 60 de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură