Vanghelie, la un pas să scape de condamnarea de 11 ani şi 8 luni de închisoare

Marian Vanghelie (Epoch Times România)
Andrei Popescu
28.05.2024

Marian Vanghelie, candidat independent la Primăria Sectorului 5, cel care se consideră “ultima victimă din politică a generalului Coldea”, e la un pas să scape de condamnarea de 11 ani şi 8 luni de închisoare pentru fapte de corupţie, relatează Fanatik.

Potrivit sursei citate, Vanghelie este la la câteva termene distanţă de momentul în care va scăpa de toate problemele în justiţie.

În 2015, Vanghelie a fost trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni de abuz în serviciu, spălare de bani şi luare de mită, pentru care a fost deja condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare.

Conform procurorilor, infracţiunile s-ar fi petrecut în perioada 2006-2014, atunci când “inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, în calitate de primar al Sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de inculpatul Niculae Mircea-Sorin şi, parţial, de inculpata Ciocan Laura, a solicitat şi primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un 'comision' de 20% din încasări)”.

Vanghelie a respins orice acuzaţie şi, conform site-ului citat, a acuzat că este victima fostului general SRI Florian Coldea şi a generalului în rezervă Dumitru Dumbravă, ambii, împreună cu avocatul Doru Trăilă, fiind plasaţi sub control judiciar după audieri maraton la DNA, într-un dosar de trafic de influenţă.

Această variantă a fost susţinută şi de fostul senator PSD Valer Marian, care dezvăluia încă din 2019 că Florian Coldea l-a fixat ca ţintă pe Marian Vanghelie.

Conform Fanatik, şansele ca Marian Vanghelie să scape de acuzaţii sunt extrem de mari, în condiţiile în care faptele de care este acuzat s-au prescris sau sunt în pragul prescripţiei. De altfel, dosarul lui Marian Vanghelie a avut peste 100 de termene, de-a lungul cărora mai mulţi judecători care se ocupau de caz s-au transferat la alte instanţe, iar cauza a trebuit să fie reluată de la zero.

Astfel, pentru cele 9 infracţiuni de abuz în serviciu şi 7 infracţiuni de spălare de bani, ar fi intervenit deja termenul de prescriere. Singurele acuzaţii care au mai rămas în picioare sunt cele de luare de mită în formă continuată (49 de acte materiale), care se prescriu într-un termen de zece ani, mai precizează publicaţia citată. Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor