Vaticanul nu acceptă utilizarea teoriei identităţii de gen în educaţie

Papa Francisc
Papa Francisc (Mihut Savu / Epoch Times România)

Vaticanul a publicat luni un document de 30 de pagini – numit “Bărbatul şi Femeia creaţi de El” – care a contestat ideea că oamenii îşi pot schimba sexul biologic. Documentul a susţinut că noţiunea potrivit căreia genul poate fi determinat de sentimente personale în loc de biologie este o încercare de a “anihila natura”, potrivit Deutsche Welle.

Documentul a fost publicat de Congregaţia pentru Educaţie Catolică, ce monitorizează politica educaţiei catolice, pentru a fi un ghid pentru şcolile catolice cu privire la cum să abordeze răspunsurile la întrebările formulate de elevi în legătură cu identitatea de gen.

În plus, documentul a mai susţinut că fluiditatea identităţii de gen este un “concept confuz al libertăţii” şi o “dorinţă de moment” ce caracterizează cultura post-modernă. Documentul a mai negat termeni precum “intersex” sau “transgender”.

Documentul a fost publicat în contextul în care comunitatea mondială LGBT celebrează “Pride Month”. Persoanele transgender, în special, pledează pentru o înţelegere mai complexă a genului care depăşeşte categoriile binare masculin şi feminin sau caracteristicile sexuale vizibile.

Grupul New Ways Ministry a condamnat documentul şi a precizat că acesta va încuraja mai mult ura, bigotismul şi violenţa împotriva membrilor comunităţii LGBT.

Documentul nu a adăugat nimic la poziţia Bisericii în ceea ce priveşte problemele transsexuale, iar unii observatori au notat că textul pare să se bazeze pe declaraţii papale anterioare, precum şi pe documente ale Vaticanului. Papa Francisc a susţinut în repetate rânduri că oamenii nu îşi pot alege sexul.

Este prima dată când Vaticanul încearcă să expună poziţia într-un text oficial. Documentul a cerut familiilor, şcolilor şi societăţii să se unească şi să asigure o “educaţie sexuală pozitivă şi prudentă” în şcolile catolice, astfel încât copiii să înveţe “întregul adevăr tradiţional despre masculinitate şi feminitate”.

“Eforturile de a depăşi diferenţa sexuală esenţială dintre bărbat şi femeie prin idei precum 'intersex' sau 'transgender' duc la o masculinitate şi feminitate ambigue”, potrivit documentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe