Veaceslav Negruţa: Împrumutul rusesc o altă piatră legată de gâtul R. Moldova

Evenimentul oficial organizat de Dodon la aeroport cu ocazia primirii lotului din China
Evenimentul oficial organizat de Dodon la aeroport cu ocazia primirii lotului din China (facebook.com/M. Ciobanu)

„(P)rezidentul Igor Dodon mulţumeşte ambasadorului chinez pentru că poporul chinez a acceptat banii publici din bugetul Republicii Moldova şi banii de la 28 de companii private pentru achitarea unor contracte la preţuri exagerate.

'Ajutor', din banii noştri, cu plecăciuni altora, pe timp de pandemie”, constată expertul Veaceslav Negruţa de la Transparency International Moldova, în contextul lotului procurat din China şi întâmpinat oficial la aeroport de către Dodon, ambasadorul Rusiei şi cel al Chinei.

În opinia fostului ministru al Finanţelor, spectacolul de la aeroport din ziua de Paşti a fost o nebunie, cu mimare şi de modelare a percepţiei de "ajutor enorm de mare".

„Trei maşini mari de la apărare au venit să-şi ia o corobshică (cutiuţă n.r.) mică-mică, dar achitată din buget, iar televiziunile holdingului lui Dodon dădeau indicaţii cine, cum şi când să facă mişcare, ca să iasă bine în cadru (p)rezidentul. Un general având grijă de toate elementele de PR”, scrie Negruţa pe pagina sa de socializare.

„Mostră de marasm politic!”, a scris deputata Maria Ciobanu pe pagina sa de Facebook cu referire la „evenimentul oficial” organizat de Igor Dodon pentru primirea lotului chinez cu echipamente medicale şi consumabile procurate din bani publici şi donaţii.

În ceea ce priveşte acordul cu Rusia, expertul notează că (p)rezidentul mulţumeşte ţarului (Putin n.r.) pentru că a acceptat să-i acorde creditul promis pentru electorală, care va fi întors de cetăţenii moldoveni după, indiferent dacă rămâne sau nu (p)rezident.

Veaceslav Negruţa a ţinut să sublinieze că împrumutul rusesc nu este un "credit clasic", precum pretind unii suspuşi. Este o capcană pregătită din afară, fără participarea şi fără evaluarea necesară a impactului, făcută de specialiştii din R. Moldova. O altă piatră legată de gâtul ţării de către „guvernarea govID”. „Nu e 'credit clasic', e doar o schemă devenită clasică deja, aplicată şi în alte părţi.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe