Vedeta filmului "Crouching Tiger, Hidden Dragon", prea bogată pentru a-i păsa de interdicţia Chinei

Actorul Chow Yun-fat din Hong Kong
Actorul Chow Yun-fat din Hong Kong (Dale de la Rey/AFP/Getty Images)

Cenzorii chinezi şi-au ales greşit vedeta din Hong Kong pentru a-şi demonstra puterea.

După ce mişcarea pro-democraţie Occupy Central a început la 28 septembrie, o serie de personalităţi culturale din Hong Kong şi-au exprimat public sprijinul faţă de protestatari şi faţă de cauza lor.

Datorită faptului că participanţii la Mişcarea Umbrela cer Chinei acordarea votului universal autentic în Hong Kong şi demisia Şefului executiv pro-Beijing, Leung Chun-ying, regimul comunist chinez nu este deloc mulţumit de atitudinea acestor celebrităţi, iar de atunci a decis să le pună pe lista neagră.

Celebrităţilor Denise Ho, Anthony Wong şi Tony Leung Chiu-wai nu li se va permite să organizeze concerte, apariţii, sau să-şi promoveze filmele şi albumele pe continent, iar mass-media chineză de stat nu va relata despre ele.

Cenzorii chinezi îl vizează şi pe actorul de film internaţional Chow Yun-fat, care este probabil cea mai faimoasă vedetă a Hong Kong-ului, însă acestuia nu-i pasă câtuşi de puţin de sancţiunea Beijing-ului.

Recent, reporterii de la Next Magazine din Hong Kong, l-au reperat pe Chow în Kowloon Park şi l-au întrebat ce părere are despre interdicţia care i-a fost aplicată în China.

Actorul în vârstă de 59 de ani, care este cunoscut în Occident pentru rolurile sale din "Crouching Tiger, Hidden Dragon" şi "Piraţii din Caraibe: La capătul lumii", a declarat nonşalant: "Atunci, voi face doar mai puţin".

Conform declaraţiei sale, Chow poate părea arogant, având în vedere averea sa estimată la 80 de milioane USD net (cca 8 milioane USD provin din filme), dar de fapt, acesta este un fel de Keanu Reeves din Hong Kong.

Jayne Stars l-a caracterizat pe Chow ca fiind un individ modest, amabil, care se simte comod purtând haine vechi şi folosind transportul în comun.

La începutul anului, Chow chiar a promis că-şi donează întreaga avere în scopuri caritabile după moartea sa.

Când a început Mişcarea Umbrela, Chow a făcut chiar un efort pentru a se se întâlni cu protestatarii.

"M-am întâlnit cu locuitorii, cu studenţii - ei sunt foarte curajoşi şi este foarte emoţionant să vezi că luptă pentru ceea ce îşi doresc", a declarat Chow publicaţiei Apple Daily din Hong Kong (prin intermediul The Hollywood Reporter).

"Studenţii sunt rezonabili. În cazul în care guvernul poate veni cu o soluţie cu care cetăţenii sau studenţii să fie mulţumiţi, cred că această criză se va termina."

Chow a condamnat, de asemenea, utilizarea de către poliţia din Hong Kong a gazelor lacrimogene asupra protestatarilor în Admiralty.

"Când guvernul utilizează măsuri violente asupra studenţilor, acesta îi revoltă pe oamenii din Hong Kong", a menţionat actorul.

"Nu vreau să văd pe nimeni rănit ... a fost o demonstraţie paşnică şi nu era nevoie de niciun fel de violenţă sau de gaze lacrimogene."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe